Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Σύσταση Ομάδας Εργασίας για τα θέματα οικονομικής φύσεως των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ

Συντάκτης: Virus

Με απόφαση της γενικής γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Ομάδα Εργασίας με τρία έως 20 μέλη θα εξετάζει θέματα οικονομικής φύσεως των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.). Η ομάδα θα αναλαμβάνει την σύνταξη σχετικών προτάσεων και εκθέσεων.

Τα μέλη ορίζονται με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας και δεν λαμβάνουν μισθό ή αποζημείωση.

Ο συντονιστής και οι γραμματείς καθορίζονται με την απόφαση συγκρότησης της Ομάδας Εργασίας.

Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας εξετάζει τα εξής ζητήματα:

α) την κατανομή του υπολοίπου πιστώσεων λοιπών εξόδων του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους των Νοσοκομείων, καθώς και οποιασδήποτε αύξησης πιστώσεων προέλθει από το ΥπουργείοΟικονομικών για το τρέχον έτος, με βάση λειτουργικούς, οικονομικούς και ποιοτικούς δείκτες,

β) την υποβολή πρότασης κατανομής προϋπολογισμού του Οικονομικού Έτους 2024 των Νοσοκομείων και των Υ.Πε.

Επίσης, η Ομάδα Εργασίας θα μπορεί να αιτείται την υποβολή αναφορών, στοιχείων και εκθέσεων από όλες τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Υπουργείου Υγείας ή και από άλλους Φορείς, όπου απαιτείται, είτε ηλεκτρονικά είτε εγγράφως. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει στο Υπουργείο Υγείας σε τακτά χρονικά διαστήματα, με φυσική παρουσία στο Υπουργείο ή και μέσω τηλεδιασκέψεων.

Ακόμη, προβλέπεται ότι στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας να καλούνται στελέχη του Υπουργείου Υγείας, των Εποπτευόμενων Φορέων του, άλλων Φορέων, καθώς και επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες όταν κρίνεται αναγκαίο λόγω συνάφειας με το έργο της Ομάδας Εργασίας να συμμετέχουν, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε εξειδικευμένα ζητήματα που τυχόν προκύψουν. Η ομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργου της, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου