Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΠΙΣ: Επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΙΣ: Επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τι ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για όσους ιδιώτες γιατρούς δεχθούν να πάνε στο ΕΣΥ

HR

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοίνωσε την πρόθεση του να δώσει επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα καλύψει ανάγκες του ΕΣΥ ενώ θα χορηγήσει και τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ: Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «μπλόκο» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ιδιωτών γιατρών – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με Ιατρικούς Συλλόγους

Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ δήλωσε πως η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στο ΕΣΥ.

Την απόφαση αυτή έλαβε σε χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου σαφής γραπτή ενημέρωση για τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος την ώρα που όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν «ακατονόμαστες απειλές».

Δείτε εδώ την απόφαση του ΠΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χτες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αποφάσισε:

1.- Επισημαίνει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας σε ότι αφορά στις Παθολογικές Κλινικές, η οποία ουδέποτε συζήτησε σοβαρά τις προτάσεις μας που καταθέτουμε κατ΄ επανάληψη από το 2022. Ουδέποτε θέσπισε ειδικά μέτρα για τις νησιωτικές και άγονες περιοχές, δεν τηρεί ούτε καν την πρόβλεψη του νόμου 4999/22 για αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου που όφειλε να υλοποιήσει έως τις 30/6/2023 και τώρα υπόσχεται να εκδώσει τη σχετική ΚΥΑ έως τα τέλη Αυγούστου, καθώς ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχει γίνει για την αντιμετώπιση του από ετών διογκούμενου προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν τρέχοντας από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό σταθμό και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο.

2.- Εκφράζει την απογοήτευσή του για την επιστράτευση του κοινωνικού αυτοματισμού και του λαϊκισμού εις βάρος των γιατρών.

3.- Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτεία δεν διακρίνει την εφημερία και υπηρεσία σε Παθολογική Κλινική από την άσκηση εξωνοσοκομειακής ιατρικής.

4.- Αντιμετωπίζουμε ακατονόμαστες απειλές που περιπλέκουν το πρόβλημα.

5.- Επισημαίνουμε ότι δεν λάβαμε γραπτά και αναλυτικά τις ανάγκες του συστήματος, παρά τις αιτήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από πλευράς Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση εργαστήκαμε με την υπόθεση ανάγκης 39 ιατρών σε 14 Νοσοκομεία, χωρίς να ξέρουμε πόσοι και πού.

Αποφασίσαμε:

-Ο ΠΙΣ από το ταμείο του να χορηγήσει επίδομα 1000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρείς μήνες.

-Με τη συνεργασία των Επιστημονικών Εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

-Θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

Ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, ως επίσημος από το νόμο σύμβουλος της πολιτείας, αισθάνεται ότι έχει πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον του και ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν.

8 σχόλια:

  1. Με τα λεφτά μου θα πληρώνει ο ΠΙΣ τους ιατρους? Και το υπουργείο τι θα κάνει? Δεν ντρέπεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΙΣ δειχνει αισθημα ευθυνης ,απεναντι στη συνηθη ανευθυνοτητα και παχυδερμια του υπυγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλοπρεπεις, χυδαιοι, χαμερπεις πολιτικαντηδες που δρουν ως ανθυποκομματαρχες του ορφανού του Παττακου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη διαφορά ότι ο Παττακός δεν απέκτησε ΠΟΤΕ βίλες και λογαριασμούς όπως όλα τα τρωκτικά της μεταπολίτευσης απ`όλα τα κόμματα, που ξεπούλησαν τα πάντα σ`αυτή τη χώρα. Σε ένα μικρό δυάρι στα Κάτω Πατήσια έζησε κι απεβίωσε. Να σκέφτεσαι τι λες ...

      Διαγραφή
  4. 300 € καθαρα το καθε καθ/κι της βουλης για συνεδριαση επιτροπης εξτρα επι 4 επιτροπες τουλυλαχιστον Δωσε τα ιδια λεφτα ανα εφημερια αφορολογητα στους Γιατρους να δεις συμμετοχη ειρησθω εν παροδω η κορη μου στο Λουξεμβουργο παιρνει 7000 καθαρα τον μηνα σαν Δικηγορος συν μπονους συν συνεδρια ανα τον κοσμο δωρεαν ενας συνταξιουχος Καρδιολογος απολημενος το 2014 απο τον Βιβλιοπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αποτυχηχιμενος βιβλιοπολης που πουλουσε βιολογικα γιλεκα για πασα νοσο και πασα μαλακια ο υπευθυνος για αποληση 3500 γιατρων του ικα με εντολη κουλη του γκουρλοματη παρακαλαει για ιδιωτες αυτους που αδιοξε τα 2014 ας παραχωρισει τα 300 Euro καθαρα που παιρνει εξτρα καθε κολ /της για τις επιτροπες της βουλης επι τεσσερεις τουλαχιστον καιε μηνα δηλ 1200 € για 2 εφημεριες που θελει ανα γιατρο παντως η κορη μου δικηγορος με καριερα 6 ετων στο Ελλαδα εφυγε εδω και 2 Χρονια στο Λουξεμβουργο με 6000 καθαρα τον μηνα συν μπονους συν κουπονια 300& τον μηνα συν συνεδρια ανα τον κοσμο πληρωμενα συν εκτος εδρας προτεπω ολους τους αξιους επιστημονες να φυγουν αμεσα απο τηνν χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή οι γιατροί θα πληρώσουν μέσο του συλλόγου τους το επίδομα που δίνει ο σύλλογος .Ρε πάτε καλά ; Γιατί δεν αυξάνει τους μισθούς στοΕΣΥ να μην φεύγουν οι γιατροί;Πόλεμο έχουμε που θα κάνει επιστράτευση ο Αιδωνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πετρελαιο βγαζει ο πισσσσσ να δινη επιδοματα με τις εισφορες μας;;;;;την γλυψιματικη σταση ξερετε πως τη λενε στο χωριο μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή