Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Αιδώς, Αργείοι !


ΠΑΝΕΛΛΗNΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι)

Η ΠΑΝΔΗΚΙ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την επιδοματική πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει η ετερόκλητη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, με πρόσχημα την επίλυση της υποστελέχωσης του ΕΣΥ με γιατρούς, πετώντας για άλλη μια φορά την «μπάλα» στις κερκίδες και βάζοντας κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας υγείας!

Η ετερόκλητη πλειοψηφία αριστεροδεξιών του ΠΙΣ, μετά από συνάντηση ΜΟΝΟ του Προεδρείου και όχι του ΔΣ με τον ΥΥ, επιχειρεί να "επιδοτήσει" με 1000 ευρώ κάθε συνάδελφο που θα υποκύψει στις απειλές για επιστράτευση, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των ιατρικών συλλόγων! Το τερμάτισε όμως με τη δήθεν παροχή για δωρεάν συνδρομή για τρία ιατρικά συνέδρια!

Αιδώς, Αργείοι!

Σταματήστε να εκθέτετε την ιατρική κοινότητα παρουσιάζοντάς την ως φθηνά εξαγοραζόμενη. Ο ΠΙΣ δεν έχει καμία δουλειά να επιδοτεί με ψίχουλα τη στελέχωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τριπλασιάσει άμεσα τις ιατρικές αμοιβές στο σύνολο των ιατρών, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, προσεγγίζοντας έτσι τον μέσο όρο των αμοιβών στις χώρες του ευρώ.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν λύνεται με μια χούφτα ευρώ, αλλά με συνολική αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προκήρυξη μόνιμων, υψηλά αμειβόμενων θέσεων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, επιστημονικά κίνητρα για τη στελέχωση ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, και τέλος, αποκατάσταση της βάναυσα πληγωμένης εικόνας του ιατρικού επαγγέλματος.

Για άλλη μια φορά, η ετερόκλητη πλειοψηφία εκθέτει την ιατρική κοινότητα στα μάτια της κοινωνίας. Τους καλούμε να σταματήσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να εργαστούν ουσιαστικά για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των ιατρών και της δημόσιας υγείας.

Ενωμένοι, μπορούμε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας στη χώρα μας. Ας δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με αποφασιστικότητα.

Τι πρότεινε η ΠΑΝΔΗΚΙ στο χθεσινό ΔΣ και δεν το δέχθηκε η ετερόκλητη πλειοψηφία και συνεχίζουμε να προτείνουμε.

ΑΜΕΣΗ συγκέντρωση και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ΟΛΟΥ του ΔΣ του ΠΙΣ μαζί με το ΣΥΝΟΛΟ των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και των ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ.

8 σχόλια:

  1. Θετικη η περεμβαση του ΠΙΣ ,ο οποιος αντι για το κρατος ,το οποιο διαχρονικα απουσιαζει,προσφερει κινητρα ,εστω και αυτα που μπορει ,τονιζοντας την ανεπαρκεια και προκλητικη αδιαφορια του υπυγ,προκειμενου να μπαλωθει εστω,ενα προβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον αστειευεσαι,(πολύ μαυρο χιούμορ και πολλοί δεν το αντέχουν).

      Διαγραφή
  2. Αυτά και άλλα πολλά θα πάθουμε , όταν υπάρχει κομματική σχέση στους ιατρικούς συλλόγους. Οταν ο κάθε πρόεδρος λιβανίζει το κόμμα που τον υποστήριξε για να εκλεγεί.Αλλά και οι γιατροί καλά να πάθουν που πάνε και ψηφίζουν κομματικά στελέχη και οχι άτομα που μπορούν να σκεφτούν και να παράγουν πολιτικές θέσεις υπέρ του ιατρικού επαγγέλματος ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.
    Στο τωρινό πρόβλημα , υπάρχει διαχρονική υπευθυνότητα των ιατρικών συλλόγων. Άφησαν να γίνονται τέρατα και σημεία. Χωρίς προτάσεις σοβαρές.
    Το ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια έχει λάθος εργασιακές σχέσεις για τους γιατρούς. Δεν μπορεί να έχουν τον ίδιο μισθό όλες οι ειδικότητες.Δεν μπορεί να έχουν τον ίδιο μισθό οι γιατροί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρχει μονιμότητα και αμετάθετο, ώστε να εξορίζεται κάποιος γιατρός σε άγονη περιοχή. Δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη.
    Αλλά να βολεύονται οι χειρουργικές ειδικότητες με φακελάκια.
    Αλλά να είναι υποστελεχωμένες οι παθολογικές ειδικότητες στο ΕΣΥ , λόγω αφραγγίας και να μην έχουν οι νέοι γιατροί που να πάνε να κάνουν ειδικότητα..Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος στο ΚΕΣΥ κάποιος που δηλώνει Καθηγητής σε δύο ειδικότητες εφόσον αυτό απαγορεύεται. Και να έχει και όρεξη να κάνει εξετάσεις κάθε 3 μήνες για να επιλέγει τους λίγους εκλεκτούς ειδικευόμενους .Αυτό το ήθος έχει.( Ευτυχώς αυτό το πήραν πίσω )
    Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν και οι σύλλογοι δεν ανταποκρίνονται σωστά. Ο ιατρικός κόσμος, κυρίως οι νέοι, εγκαταλείπουν τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός... Προσυπογράφω... με τη μόνη διαφορά ότι τους ιατρικούς συλλόγους τους έχουν γραμμένους διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όπως και τους γιατρούς... όσοι δεν έχουν ασχοληθεί από μέσα νομίζουν ότι οι σύλλογοί μας έχουν δύναμη... λάθος... την μόνη δύναμη την έχει ο γενικός ξεσηκωμός... τα συμφέροντα όμως των μελών δεν είναι ίδια... μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας γιατί δεν αντιδρούμε συλλογικά...

      Διαγραφή
  3. Επιτελους μια λογικη τοποθετηση.Συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....ανέλαβε ως και την μισθοδοσία ο PISS για να εξυπηρετήσει την υπουργεία, να τα κάνετε δύο τα χιλιάρικα τζιτζιφιογκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο με τη διαφορετικιτητα των μισθων στο δημοσιο κατι μου κανει.ας μη σφαζομαστε κ μεταξυ μας.δεν μπορει ο γιατρος να παιρνη πολυ λιγοτερα απο βουλευτη.πρεπει να γινη συνδεση οπως στους δικαστικους.το μνημονιο εληξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή