Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Εργαζόμενοι στα Κέντρα πρόληψης: Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Συντάκτης:
Virus

Το Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία. Αίτημα τους είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ισοπεδώνει την ψυχική υγεία, πρόληψη και απεξάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η απεγία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29η Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» στη Βουλή. Η απεργία έχει κυριχθεί στον κλάδο των υγειονομικών με την συμμετοχή και των σωματείων της ψυχικής υγείας, της πρόληψης και της απεξάρτησης απεργούν και διαδηλώνουν.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί δυναμικά από το Νοέμβριο του 2023, δηλαδή 9 μήνες μετά, ζητά την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό, δυναμικό και καθαρό τρόπο. Σε συμμετοχή καλεί στην Αθήνα, σε συγκέντρωση, στις 11 πμ στη Βουλή.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις στις 11 πμ και στις 7.30μμ στο ΥΜΑΘ.

«Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, τους υγειονομικούς, την επιστημονική κοινότητα και τους αντίστοιχους φορείς, την κοινότητα στην οποία δρούμε, την νεολαία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πρόληψης να θεωρήσουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του δικτύου των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας, πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση καταλήξει «Το σχέδιο νόμου να αποσυρθεί! Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και την ιστορία της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου