Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Απάντηση σε Γεωργιάδη: Ιατροί Λακωνίας βάζουν πλάτη εδώ και καιρό

Συντάκτης: Virus

Σε έντονο τόνο απαντά στον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε ανοιχτή επιστολή για την τοποθέτησή του σχετικά με τα προβλήματα των υγειονομικών δομών στον νομό Λακωνίας. Με αιχμές για «πυροτεχνήματα» ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας επισημαίνει ότι έχει στηρίξει το ΕΣΥ και έχει ήδη καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τον ΙΣΛ οι περισσότεροι κάτοικοι του νομού είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και «αδυνατούν να αναζητήσουν Υπηρεσίες Υγείας στον τόσο προσφιλή σε εσάς Ιδιωτικό Τομέα των μεγάλων ομίλων» αναφέρεται στην επιστολή. Ο Ιατρικός Σύλλογος ισχυρίστηκε ότι επιχειρήθηκε να μπερδευτούν οι πολίτες «με την έννοια της Δημόσιας Υγείας που δεν αφορά στην αποζημίωση και την παροχή Υπηρεσιών Υγείας».

Αναλυτικά ο ΙΣΛ αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο της Σπάρτης εργάζονται και εφημερεύουν στην Παθολογική Κλινική τρεις μόνιμοι ειδικευμένοι Παθολόγοι γιατροί. Ο ΙΣΛ κάνει λόγο για απειλές για εφημέρευση προς επτά ιδιώτες γιατρούς στην περιοχή της Σπάρτης εκ των οποίων οι τέσσερις είναι άνω των 60 ετών. Με νόημα ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι έως το 2018 μετά την ηλικία των 50 ετών, δεν είχε δικαίωμα ο γιατρός να υποβάλλει υποψηφιότητα για θέση ιατρού ΕΣΥ, κάτι που αλλάζει τώρα για «να γεμίσουν τα προγράμματα εφημέρευσης». Μάλιστα κατά περσινό καλοκαίρι ιδιώτες εφημέρευσαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Επί του θέματος ο ΙΣΛ υποστηρίζει ότι άλλα Τμήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων Λακωνίας στελεχώνονται εκ του οργανογράμματος με δυο νοσηλευτές ή και έναν ειδικευμένο γιατρό. Το δε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης καλύπτεται με αποσπασμένους γιατρούς και αγροτικούς, όπως τονίζει ο ΙΣΛ.

Ο ΙΣΛ υποστηρίζει ότι έχει ήδη κάνει προτάσεις στην τελευταία επικοινωνία με τον υπουργό και σκοπίμως αποκρύπτονται, δημιουργώντας εντυπώσεις :Ένταξη του Νοσοκομείου Σπάρτης στην ομάδα των άγονων νοσοκομείων, με αναμόρφωση της δυνατότητας μέσω χαρακτηρισμού ορεινότητας της περιοχής να συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τουλάχιστον στα οικονομικά κίνητρα
Άμεση αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.
Προκήρυξη άμεσα όλων των κενών θέσεων γιατρών, και διαρκής επαναπροκήρυξη όσων παραμένουν ακάλυπτες.
Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών των κρίσεων.
Στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς ιατρούς.
Άμεση μετακίνηση Στρατιωτικών ιατρών ειδικευμένων και ανειδίκευτων για την κάλυψη της καθημερινής λειτουργίας των τμημάτων και των εφημεριακών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης
Κίνητρα στους αγροτικούς και ειδικευόμενους ιατρούς να εργαστούν ως ειδικευόμενοι- αγροτικοί ιατροί στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Αύξηση των αμοιβών των ιατρών ΕΣΥ.
Ένταξη του κλάδου των ιατρών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά.
Διοικητική και επιστημονική διασύνδεση του Νοσοκομείου Σπάρτης και κάθε Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου με Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι οι ιδιώτες γιατροί που κατά την περίοδο της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα Ιατρεία τους αγοράζοντας οι ίδιοι τον προστατευτικό εξοπλισμό. Επίσης, οι ιδιώτες γιατροί εμβολιάστηκαν μαζί με το Γενικό Πληθυσμό, ενώ ήταν άμεσα εκτεθειμένοι προκειμένου να προστατεύσουν τους ασθενείς τους. Έβαλαν «πλάτη» όταν έναντι συμβολικής αμοιβής να συμμετέχουν στον κατ’ οίκον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και πληρώνουν «κάθε φορολογική απαίτηση του Κράτους –περαίωση, προκαταβολή….και όποιο άλλο φορολογικό εγχείρημα- χωρίς κανείς από την Κεντρική Διοίκηση να ασχοληθεί με την περαιτέρω εκπαίδευσή τους».

3 σχόλια:

  1. Επιτελους ενας σοβαρος και υπευθυνος ιατρικος συλλογος ,αποστομωνει το βιβλιοπωλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη δεν πήρατε τον αλητεία με τις πετρες; Να δώσεις χρήματα ρε αλήτη και αν δεν φτάνουν να δώσεις και άλλα! Αυτό δεν κάνει η Αγορά που παριστάνεται ότι πιστευετε; https://www.healthreport.gr/adonis-georgiadis-strofi-me-toys-idiotes-giatroys-meta-tis-apeiles-gia-timories-tilefoniki-prosklisi/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υγεια θα ειναι η αρχη της πτωσης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή