Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Με το ζόρι στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Μόνο 11 στους 140 δέχτηκαν να βοηθήσουν

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Έκτακτα μέτρα από το Υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων. Σήμερα οι αποφάσεις.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών νοσοκομείων της περιφέρειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη σκέψη της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να αξιοποιήσει τον νομό Πλεύρη, που υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται στο ΕΣΥ. Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος επίταξης, που θα γίνει για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο 15th Pharma & Health Conference, οι διοικητές κάλεσαν ήδη τους ιδιώτες ιατρούς «να έρθουν χωρίς πίεση» για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία που είχαν άγονες προκηρύξεις θέσεων.

Ωστόσο στο σύνολο της χώρας εκ των 140 ιατρών που δέχτηκαν την σχετική πρόσκληση, οι 105 απάντησαν αρνητικά. Άλλοι 14 απάντησαν «ίσως» και μόνο 11 την αποδέχθηκαν.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ειδικότερα στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο της Κω, όπου προκηρύχθηκαν ταυτοχρόνως τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις. Οι θέσεις έμειναν κενές.

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες ιατροί. Η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν είχε θετικό αποτέλεσμα και οι θέσεις παρέμειναν κενές.
«Πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο»

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να δείξει αδιαφορία στην υπολειτουργία των επαρχιακών νοσοκομείων», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. Βέβαια, σχολίασε, «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη». Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε ότι δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο και πως αυτό είναι πρόβλημα του Υπουργείου, πρόσθεσε.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση. Το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, αλλά προτιμώ χωρίς βία», επισήμανε ο υπουργός. Τόνισε, όμως, ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

12 σχόλια:

  1. Κομμουνιστικη σοβιετικη λογικη για να καλυφθουν τα κενα που το κρατος δημιουργει με την αδιαφορια και την ανικανοτητα του .Αντιλαμβανεσθε οτι ξεπερασαν καθε οριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσληψη νεων συναδελφων με μισθο ανω των 5000 ευρο καθαρα και το προβλημα λυθηκε. Και οχι μονο το ιατρικό αλλα και το δημογραφικό και το μεταναστευτικό. 3 σε 1.. Ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα. Εκει σε θελουμε υπουργεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χερ Φύρερ! Η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη. Πιο αποτελεσματική είναι η λέξη εκτέλεση όλων όσων δεν συμμορφώθησαν προς τας υποδείξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι απλά εγκαταλειψτε τις περιφέρειες όπου οι φιλελεύθερος βορειοκορεατες σας εκβιαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα, χα, η ζέστη θα φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2024.Έξω οι γιατροί του ΕΣΥ μέσα οι ιδιώτες.Το 2018 οι Συριζαίοι διέκοψαν τισ συμβάσεις παθολόγων και παιδιάτρων.Ιατρομάχοι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε για ......φιλελεύθερο......όχι αστεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε τα νέοι Συνάδελφοι για να ξέρετε με τι υποκείμενα έχετε να κάνετε εδώ! Όλοι έξω και μαύρη πέτρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι αγαπητέ, ούτε για διακοπές στην χώρα που θεωρεί τον ιατρό......δουλοπαροικο

      Διαγραφή
  9. Να ψηφίζετε σοβαρούς ανθρώπους αφού τόσο πολύ σας αρέσει η ΝΔ , υπάρχουν. Με Αδωνιδαιους και λοιπούς χουντογραφικους αυτά θα εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Davarits Georgiadov ,Igo stririzi esy erti doylepsi tsamba ,eklise iatrio .Exi certificato universitate Sukhumi Abhazia ,xeri enesi gaza ventuzes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 2013/14 διελυσε την πφυ δημιουργωντας εργασιακο αχταρμα και τωρα διαλυει την δευτεροβαθμια με το ετσι θελω .ρε αδωνη νομιζεις οτι ενας ιδιωτης 60 χρονων μαχιμης ειδικοτητας μπορει να εφημερευσει σε κρατικο νοσοκομειο ;τι ειναι η ιατρικη παρλαπιπολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή