Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Με ψήφους 159 «υπέρ» και 138 «κατά» ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

HR

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση αλλά και το επίμαχο άρθρο 65 για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Με ψήφους 159 «υπέρ» και 138 «κατά» έγινε δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στη ψυχική υγεία. Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: Υπουργείο Υγείας: Τι αλλαγές φέρνει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Όλες οι διατάξεις

Αναλυτικότερα το άρθρο 65 «Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία- Εξουσιοδοτική διάταξη – Τροποποίηση άρθρου 56 και αντικατάσταση παρ. 11 άρθρου 71 ν. 4931/2022», ψήφισαν 158 βουλευτές, το καταψήφισαν 138 βουλευτές.

Το άρθρο 20 «Σύσταση Μητρώου Μονάδων Ψυχικής Υγείας Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – Προσθήκη άρθρου 11Β στον ν. 2716/1999», ψήφισαν 159 βουλευτές, 75 βουλευτές δήλωσαν «κατά», 63 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Θύελλα αντιδράσεων

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής εν μέσω αντιδράσεων από εκπροσώπους των γιατρών του ΕΣΥ και των εργαζομένων σε ψυχική υγεία και τις μονάδες απεξάρτησης.

Ο νέος νόμος αλλάζει το διοικητικό και οργανωτικό μοντέλο στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο οποίο εντάσσονται και διασυνδέονται το σύνολο των σχετικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα (ΨΝΑ, ΨΝΘ, ψυχιατρικοί τομείς των γενικών νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.ά.).

Επιπλέον, προβλέπει τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ως ΝΠΙΔ, στο οποίο εντάσσεται το σύνολο των σχετικών δομών, μονάδων, υπηρεσιών και προγραμμάτων(ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, νοσοκομείων κ.ά.).

3 σχόλια:

  1. Οφείλουμε να διακόψουμε κάθε συζήτηση με τον κλόουν του υπυγ, να προσβάλλουμε νομικά την γελοία διάταξη και να απέχουμε από την συνταγογραφηση αν τολμήσει να την εφαρμοσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε τα νέοι Συνάδελφοι και φύγετε μακριά από αυτήν την γελοία χώρα να γλιτωσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή