Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας: Τι ζήτησε για ΤΕΠ, εφημερίες και προσλήψεις

Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας: Τι ζήτησε για ΤΕΠ, εφημερίες και προσλήψεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι πολίτες θα δουν σύντομα αλλαγές στην υγεία

Μαρία Γλένη HR

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το Λαϊκό νοσοκομείο πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Υγείας.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της που διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα ο πρωθυπουργός ζήτησε μετ΄ επιτάσεως να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, ώστε να να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς σε ατέλειωτες ώρες αναμονής στα νοσοκομεία.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προέτρεψε την ηγεσία του υπουργείου να ακούμε τους ασθενείς για να μας λένε τι κάνουμε καλά και τι όχι»

Υπό το πρίσμα αυτό τέθηκε στο τραπέζι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και η αναμόρφωση των εφημεριών, ώστε να μην γίνεται το αδιαχώριστο κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Επίσης συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού, η κτιριακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, που παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίησή της.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι διαδικασίες επίσπευσης των προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα δουν σύντομα αλλαγές

«Η δραστική μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτό το φαίνεται από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας», ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε λέγοντας ότι πλέον από δω και στο εξής οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

«Μετά τον κορονοϊό φάνηκαν προβλήματα κι εμείς από τη πλευρά μας φροντίσαμε να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που οι πολίτες θα αρχίσουν να τις βλέπουν στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και τις προληπτικές εξετάσεις «γιατί όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία η υγεία δεν ξεκινά στην πόρτα του νοσοκομείου. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και τους προληπτικούς ελέγχους ώστε να προλαμβάνουμε».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η εμπειρία της πανδημίας μας υποχρέωσε να αποκτήσουμε πιο εξειδικευμένες γνώσεις του συστήματος υγείας και το χαρτοφυλάκιο αυτό το παρακολουθώ με μεγάλη ένταση. Οπότε αν με ξαναδείτε αιφνιδιαστικά να επισκέπτομαι δομές υγείας να μην ξαφνιαστείτε, για καλό είναι».

Άδωνις Γεωργιάδης: Βρήκαμε από κοινού λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις μεγαλύτερες στο ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

«Και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την απόδοση των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενεργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε με τον πρωθυπουργό «συζητήσαμε για προσωπικό, εφημερίες και άγονες περιοχές και βρήκαμε λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη, θα έχουμε πετύχει στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί».

2 σχόλια: