Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΙΔΕΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΟΠΥΥ

Προς Διευθυντή 

ΝΜΥ Πάτρας 

Κύριε Διευθυντά, 

Σε ότι αφορά το σχετικό έγγραφο που απευθύνατε στα Διαγνωστικά Εργαστήρια και Κέντρα, θέλουμε να σας τονίσουμε τα παρακάτω : 

1. Από καμία παράγραφο του ενιαίου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ που έχει ψηφιστεί και αναρτηθεί στο σχετικό ΦΕΚ, δεν προκύπτουν τα όσα στο έγγραφό σας αναφέρονται. 

2. Από καμία συμβατική υποχρέωση δεν προκύπτουν οι χειρισμοί που περιγράφετε σε αυτό . 

3. Το έγγραφο της επιτροπής σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ που επικαλείστε αφορά λανθασμένη και παράτυπη παρότρυνση που όμως δεν μπορεί να αποτελέσει κανονιστική ενέργεια . 

4. Εντείνεται ακόμη περισσότερο η άνιση μεταχείριση μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων παροχής υγείας, που είναι συμβεβλημένοι με το ΕΟΠΥΥ, μετά από εκείνη της μηδενικής συμμετοχής των ασφαλισμένων στα μεν και του 15% στα δε . 

5. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους Ασφαλισμένους σας καταργώντας τη θεμελιακή δυνατότητα του φορέα για ελεύθερη επιλογή Ιατρού . 


Κύριε Διευθυντά, 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση . 

Όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε άλλη ενέργεια, πέρα και έξω, όχι μόνο από κάθε λογική αλλά πέρα και έξω από κάθε συμβατική ή κανονιστική διάταξη που έχει συμφωνηθεί με τα Εργαστήρια και τον ΕΟΠΥΥ . 


Με Εκτίμηση 

Για το ΔΣ 


Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας 

Ελένη Παναγιωτοπούλου         Λυκούργος Γρηγοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου