Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διαγνωστικές εξετάσεις και με κουπόνια! Το παζάρι από το διαδίκτυο και οι αντιδράσεις


Σε καιρό κρίσης το βλέπουμε και αυτό: Διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια να κάνουν προσφορές και εκπτώσεις μέσα από ιστοσελίδες μαζικών αγορών προκειμένου να επιβιώσουν και να μη βάλουν λουκέτο. Αντιδράσεις στους κύκλους των γιατρών. 

Σε εποχές μνημονίου ακόμη και οι ιατρικές εξετάσεις μπαίνουν στο «χρηματιστήριο» του ίντερνετ και σε σελίδες μαζικών αγορών και προσφέρονται με κουπόνια. Οι τιμές πέφτουν ακόμη και στο 1/3 και οι διαφημίσεις έρχονται βροχή σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook ή σε σελίδες αγορών όπως: groupon, goldendeals κλπ.

Διαγνωστικά κέντρα αλλά και ιδιωτικά ιατρεία μειώνουν δραστικά τις τιμές προκειμένου να επιβιώσουν. 
Ωστόσο οι προωθητικές αυτές ενέργειες έχουν προκαλέσει την οργή των ιδιωτών γιατρών οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των δικαστικών αρχών καθώς διαφήμιση τιμών και διαγνωστικών κέντρων δεν επιτρέπεται. 

Καθόλου τυχαία βέβαια η διαφημιστική αυτή κίνηση για αιματολογικές εξετάσεις ή ακόμη και για καρδιολογικό έλεγχο, αν σκεφτεί κανείς ότι τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, παραμένουν απλήρωτα για τις παροχές προς τους ασφαλισμένους των ταμείων τα τελευταία δύο χρόνια. Οι τιμές μειώνονται πάντως κατακόρυφα και αγγίζουν ακόμη και το 1/3 της αξίας. 

Πάντως οι εκπτωτικές αυτές αναρτήσεις έχουν πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων στους κύκλους του ιατρικού κόσμου. Όπως υποστηρίζουν πολλοί από αυτούς, ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο δεν θα μπορέσει να παραμείνει ανοικτό αν εφαρμόσει αυτού του τύπου την τιμολογιακή πολιτική. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα τονίζοντας με νόημα πως οι ιατρικές υπηρεσίες δεν είναι προϊόντα προς πώληση.

Από την άλλη, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, βλέποντας τα ταμεία του να παραμένουν άδεια από ρευστό καλεί σήμερα (22-01) τα μέλη του να αποφασίσουν την εκ νέου διακοπή πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου