Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΙΠΥ


Αθήνα, 10/01/2013 

Δελτίο Τύπου 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΙ.Π.Υ. εκτιμά ότι μετά τα συνεχή χτυπήματα που δέχονται οι εργαστηριακοί γιατροί οδεύουν στην κατάργηση του Ελεύθερου Επαγγελματία γιατρού, του μικρού εργαστηρίου και των Διαγνωστικών Κέντρων όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα καθώς και στην εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στον μεγάλο επιχειρηματικό ΚΕΦΑΛΑΙΟ. 

Μετά την ολιγωρία της πολιτείας στην εκκαθάριση των παλαιών οφειλών το 2009-2010-2011, την συστηματική καθυστέρηση των δεδουλευμένων του 2012 και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την εκκαθάριση του 10%, το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ¨ανακάλυψαν τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας¨ που εκτινάσσουν κάθετα τα λειτουργικά κόστη των εργαστηρίων, καθιστώντας τα μη βιώσιμα. 

Παρακάμπτουν τις αντικειμενικές διαδικασίες πιστοποίησης βάσει των υπαρχόντων διεθνών προτύπων και προτείνουν να αξιολογηθούμε με κριτήρια πρωτότυπα και εν πολλοίς ανεφάρμοστα από επιτροπές αξιολόγησης διοικητικών υπαλλήλων που «πιθανώς»…θα αξιολογούν με υποκειμενικά κριτήρια. 

Με μία προσχηματική διαβούλευση, χωρίς ουσιαστικό διάλογο η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στον αφελληνισμό της Εργαστηριακής Ιατρικής Περίθαλψης. 


Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας 

Λ. Αναγνώστου        Ι. Κλεινάκης

3 σχόλια:

  1. Οταν έπρεπε να κάνετε κινητοποιήσεις φοβοσασταν μήπως σας καπελωσει η ΕΝΙΕΟΠΥΥ και χάσετε τις καρέκλες κύριοι της ΠΟΣΙΠΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΕΒΙ. Και αναγγέλατε πληρωμές λες και εισασταν το γραφείο τύπου του Σαλμα. Τώρα που δείξατε πόσο αδύναμοι και διαιρεμενοι ( ή δόλιοι) είστε, θα φάτε ( φάμε) καλά.... Σε λίγο θα ζητάνε ISO για τον αέρα που αναπνεετε στα εργαστήρια σας προκειμένου να σας κλείσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι,την ωρα της υστατης κρισης,βγαζετε ayto to δελτιο τυπου με ποιο στοχο αραγε;;;;Μηπως για να προκαλεσετε τη συμπαθεια της Πολιτειας,του ΠΙΣ, των λοιπων Ι.Σ.,των ασφ/νων,των ΜΜΕ;;;Η μηπως για πειτε σε μας-τα μελη σας-πραγματα γνωστα;;;;ΛΑΘΟΣ!!!!!Αν υπαρχει σανιδα σωτηριας,βρειτε την-ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΤΩΡΑ!!!!-& πειτε την & σε μας,ειδαλλως:Ο σωζων εαυτον σωθειτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που γράφετε κύριοι είναι διαπιστώσεις που όλοι έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό. Τώρα έχετε να προτείνεται κάτι ποιό συγκεκριμένο ναι ή όχι; Κάποια μορφή αγώνα, διαμαρτυρίας ή κάτι τέλος πάντων; Αν όχι τότε δεν νομίζω ότι μπορείτε να συνεχίσετε να εκπροσωπείτε τους εργαστηριακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή