Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους ιατρούς των μονάδων του ΕΟΠΥΥ (ιατρούς ΙΚΑ)


«Περαιτέρω διευκρινήσεις για μια ατυχή μετάφραση δελτίου τύπου του ΙΣΑ από τον Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής»

Ο ΙΣΑ έλαβε καταγγελία από τον Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής σχετικά με το από 6-1-2013 δελτίο τύπου που αφορούσε την καθολική αποπληρωμή των δεδουλευμένων 2009-2012. Ο ΙΣΑ επιθυμεί να διευκρινίσει ότι με το αναφερόμενο δελτίο τύπου γνωστοποιούσαμε εκ νέου ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα όλων των μελών μας και ζητούσαμε να μοιραστούν τα χρήματα ισότιμα και όχι μόνο σε συγκεκριμένους υγειονομικούς φορείς, δηλαδή σε φαρμακοποιούς, κλινικές , φαρμακευτικές εταιρείες κλπ. Άλλως και αν δεν υπάρχουν χρήματα σημειώσαμε ότι δεν θα πρέπει να πληρωθεί κανείς ούτε καν οι διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν.

Επ ‘ ουδενί δεν θα ζητούσαμε να μην πληρωθούν οι ιατροί του ΙΚΑ , ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όπως έχει αποδείξει, έχει σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα των ιατρών που εργάζονται στο ΙΚΑ και μας δημιουργεί κατάπληξη, που θεωρήθηκε από τον Σύλλογο Συμβασιούχων του ΙΚΑ ότι ζητούσαμε να μην πληρωθούν οι ιατροί. Άλλωστε έχουμε ήδη καταθέσει μέσω της Νομικής μας υπηρεσίας μεγάλο αριθμό αγωγών ιατρών του ΙΚΑ που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μας προκαλεί δε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι παρεξηγήθηκε το συγκεκριμένο δελτίο τύπου μας ενώ απλή ανάγνωση μόνο του τίτλου του αποδεικνύει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα υπερασπιστεί κάθε ιατρό μέλος του μέχρι τη καθολική αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η καταγγελία αποτελεί μια άτυχη στιγμή και μέσα από τις περαιτέρω διευκρινήσεις έγινε κατανοητό ότι η προσπάθεια του ΙΣΑ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων αφορά όλους τους ιατρούς μέλη μας και όχι μόνο μεμονωμένες κατηγορίες . Πάνω από όλα είναι ο Έλληνας ιατρός και κατόπιν όλοι οι υγειονομικοί κλάδοι που υπηρετούνται από τους φορείς τους. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ               ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου