Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους.

Οι ελπίδες για αλλαγή ύφους και ήθους στο Υπουργείο Υγείας διαψεύστηκαν. Οι προσδοκίες για εποικοδομητικές πρωτοβουλίες δεν επαληθεύτηκαν. Ο ορθολογισμός στη διαχείριση των οικονομικών της υγείας με περιορισμό του γραφειοκρατικού κόστους, αποπληρωμή παλαιών οφειλών και εύλογη ανταμοιβή των νοσοκομειακών, συνεχίζει να αποτελεί άγνωστη έννοια.

Η συγκυβέρνηση συντηρεί την άχρηστη γραφειοκρατία, σιτίζει κομματικά στελέχη που απομυζούν τους διαρκώς μειούμενους δημόσιους πόρους.

Ο ιατρικός κόσμος παρέμεινε δέσμιος παλαιοσυνδικαλιστικών πρακτικών και ατελέσφορων μεθοδεύσεων.

Στην αυγή της νέας χρονιάς η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να ανασυνταχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με περισσότερη δύναμη, συντονισμό και νεωτερικότητα. Αξιοποιώντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες στο Ευρωπαϊκό πεδίο, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τη λειτουργία των υπηρεσιών του συλλόγου, με επιμονή και συντονισμό. Στοχεύοντας στην ουσία των προβλημάτων χωρίς να επιδιώκουμε τον κούφιο εντυπωσιασμό. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα επ ωφελεία των συνάδελφων, με ενότητα, εξωστρέφεια και επιμονή.

Στην κούφια κομπορρημοσύνη των «αρμοδίων», τις ξεπερασμένες κρατικιστικές εμμονές, τις υπερβολές, τις κραυγές και τις ανέξοδες «πολιτικές» υποσχέσεις αντιπαρατάσσουμε την κοινή λογική και τα συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Στην εκπνοή του άγονου 2012 και με δεδομένες τις δυσοίωνες προβλέψεις για το 2013 ευχόμαστε κάθε καλό, υγεία, τύχη και προκοπή.


Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας 



Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                 Νικόλαος Π. Νίτσας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου