Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΙΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ


10-1-2013

Ευρεια συσκεψη πραγματοποιηθηκε σημερα στο Υπουργειο Υγειας υπο την προεδρια του Αν. Υπουργου κου Σαλμα στην οποια συμμετειχαν εκπροσωποι του Αν. Υπουργου Οικονομικων, του Υπουργου Υγειας, του Γεν. Λογιστηριου του Κρατους, των Διοικητων και των Οικονομικων Διευθυντων των Ασφ.ταμειων, της Διοικησης του ΕΟΠΥΥ, των Προεδρων της Πανελληνιας Ενωσης Ιδιωτικων Κλινικων, του ΣΕΚ, της ΠΑΣΙΔΙΚ, του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του ΠΙΣ στη διαρκεια της οποιας εξεταστηκε ο τροπος αποπληρωμης των χρεων των ασφαλιστικων ταμειων της περιοδου 2007-2011, συνολικου υψους 1,922 δις ευρω.

Αποφασισθηκε, σε υλοποιηση της εξαγγελιας του Πρωθυπουργου για ρευστοτητα στην αγορα, η αμεση πληρωμη, μεσα στον Φεβρουαριο, των εκκαθαρισμενων λογαριασμων του ΙΚΑ και ΤΥΔΚΥ, υψους μονο 283 εκατ. ευρω και η αναθεση του ελεγχου των εκκρεμων λογαριασμων ωστε να καταστει εφικτη η αποπληρωμη τους τους επομενους μηνες.....

Ζητηθηκε η καταβολη προκαταβολης εως την εκκαθαριση των λογαριασμων και συζητηκε το ενδεχομενο κουρεματος του χρεους.

Συσσωμοι ολοι οι παροχοι αρνηθηκαν την παροχη εκπτωσεων και τελικως αποφασισθηκε να πληρωθουν στο ακεραιο τα ποσα που θα προκυψουν μετα τον ελεγχο των λογαριασμων.

Τελος, εκκρεμει η νομοθετικη ρυθμιση για την αναληψη των χρεων του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ απο τον ΕΟΠΥΥ.

Για τα ληξιπροθεσμα του 2012, δηλαδη οι μηνες Ιουλιος, Αυγουστος, Σεπτεμβριος και στο τελος του μηνα ο Οκτωβριος 2012, υψους περιπου 120 εκατ. τον μηνα για ολους τους παροχους, διαπιστωθηκε η αδυναμια πληρωμης των λογω ταμειακης δυσχερειας του Οργανισμου.

Επομενη πληρωμη ΔΕΝ εχει προγραμματιστει εως σημερα.

ΠΕΙΚ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου