Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Και νέες περικοπές στις εφημερίες! Πόσο κόβονται

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δε θα πειραχθούν άλλο τα νοσοκομεία και οι εφημερίες, στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. 

Κατά 8% ψαλιδίζονται και πάλι οι εφημερίες των νοσοκομείων με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μη βγαίνουν τα προγράμματα και οι γιατροί να αναγκάζονται να δουλεύουν από …φιλότιμο. Άλλωστε τα χρήματα που εισπράττει το ιατρικό προσωπικό πλέον για τις εφημερίες είναι ελάχιστα, φορολογούνται ενώ δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα από την παραμονή τους στο νοσοκομείο (διατροφή, μετακίνηση κ.λ.π.) 

Και αυτό επειδή τα κονδύλια είναι πια τσεκουρωμένα μέχρι εκεί…που δεν παίρνει. Μόλις 285 εκατ. ευρώ έχυν στη διάθεσή τους τα νοσοκομεία για το 2013 για τις εφημερίες όταν στο παρελθόν ήταν 400 εκατ. και άνω. 
Όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), ήδη οι υγειονομικές περιφέρειες κατένειμαν το κονδύλια στα Νοσοκομεία κι ο Ιανουάριος θα βγει με περικοπή 8% σε σχέση με τα κονδύλια που δαπανήθηκαν τον Δεκέμβριο, δηλαδή το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει 8% λιγότερους εφημερεύοντες.

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου