Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΟΠΥΥ αντί να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του επιβάλλει νέα βάρη στα εργαστήρια προωθώντας δήθεν ποιοτικά κριτήρια.

Ο ΕΟΠΥΥ ξαναχτύπησε. Αιφνιδίως εμφάνισε «οδηγίες ποιότητας των εργαστηρίων» και τις εξέθεσε σε «διαβούλευση» με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, εν αγνοία της ιατρικής κοινότητας και αδιαφορώντας για την Ελληνική πραγματικότητα και την Ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο αναξιόπιστος ΕΟΠΠΥ, αντί να εξοφλεί - παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις - τις πολύμηνες υποχρεώσεις του, επιχειρεί να επιβάλλει νέα βάρη στη λειτουργία των εργαστηρίων. Ευφάνταστοι σύμβουλοι και υπερφίαλοι διοικούντες οδηγούν τα ιατρικά εργαστήρια σε απόγνωση και μαρασμό. Παραβλέπουν το γεγονός, ότι ήδη εφαρμόζονται προγράμματα εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου και ότι ήδη υφίστανται διαδικασίες ελέγχου της συμμόρφωσης των εργαστηρίων προς τους νόμους και τους ιατρικούς κανόνες. Αποσιωπούν την παντελή απουσία ανάλογων διαδικασιών « ποιότητας» από τις δημόσιες υπηρεσίες , νοσοκομεία και εργαστήρια και επιχειρούν την επιβολή ανεφάρμοστων διαδικασιών στα μικρά ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, οι οποίες ουδόλως εγγυώνται την βελτίωση της επιστημονικής αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων τους.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διακόψει αμέσως την παρωδία διαβούλευσης, να ενεργοποιήσει τις επιτροπές που έχει ήδη συγκροτήσει με τη συμμετοχή των αναγνωρισμένων επιστημονικών εταιρειών, ενώσεων και συλλόγων και να εξοφλήσει τα χρέη προς τους ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς.

Η συνέπεια του Υπουργείου Υγείας είναι ήδη είδος εν ανεπαρκεία, ας μη μας αποδείξουν ότι έχει εκλείψει εντελώς.



Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας


Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος             Νικόλαος Π. Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου