Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ι. Σ. Ρόδου: Σχετικά με την πινακίδα ανάρτησης για έκδοση αποδείξεων (ΑΠΥ) από ιατρούς



Οι Υπουργοί μας πρέπει να μάθουν όχι μόνο οικονομικά, αλλά νόμους και Ελληνικά

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Νότη Μηταράκη

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί


Μετά την έκδοση από εσάς πρότυπου πινακίδας και σχετικών οδηγιών, όπου και οι ιατροί πρέπει να έχουν στα ιατρεία τους ως "έμποροι" και οι ασθενείς ως "καταναλωτές" σας ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με την υπ αριθμόν 4/28.11.2012 αγορανομική διάταξη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 3313/12-12-2012, και την διευκρίνηση (προφορική) υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου σας, η υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας αφορά και τα ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια ή κλινικές ως επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παρόλο που αποτελούν επιχειρήσεις με μη τιμολογημένη παροχή υπηρεσιών δηλαδή χωρίς ΦΠΑ. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε, αφού τα μέλη μας τηρούν τους νόμους του κράτους και εκδίδουν ΑΠΥ υποχρεωτικά σε όλους τους ασθενείς καθώς και σε όλα τα ασφαλιστικά δημόσια ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να πληρωθούν .

Σας κάνουμε όμως γνωστό και αυτό μας προσβάλει, ότι δεν είμαστε έμποροι και ούτε οι ασθενείς είναι καταναλωτές υγείας αλλά άνθρωποι.

Η ιδιότητα του εμπόρου και οι κείμενες διατάξεις άδειας στους γιατρούς απαγορεύεται νομοθετικά (Π.Δ 84/2001 άρθρο 11). Έτσι λοιπόν ζητούμε να αλλάξετε άμεσα το πλαίσιο καθώς και την μορφή πρότυπου της πινακίδας όπως αρμόζει σε μια Πολιτεία και στον Έλληνα ιατρό που δίνει όχι μόνο την μάχη της ιατρικής του υπόστασης αλλά και της αξιοπρεπείας του. Ο Έλληνας ιατρός δεν είναι έμπορος αλλά λειτουργός και επαγγελματίας και κάθε ασθενής δεν είναι καταναλωτής αλλά πάσχων άνθρωπος , εκτός εάν αυτό είναι προοίμιο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας που ξεκίνησε ο πρώην σοσιαλιστής κ. Λοβέρδος και που και εσείς επικροτείτε και θέλετε να συνεχίσετε.

Πρώτα όμως πριν να είστε σε Υπουργικούς θώκους να μάθετε τα Ελληνικά και τους νόμους που ψηφίζετε.


Ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου


Χρήστος Απ. Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου