Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΟΠΥΥ-φαρμακοποιών! Τι λένε οι δύο πλευρές για το ρευστό


 Συνεχίζεται η κόντρα ΕΟΠΥΥ-φαρμακοποιών! Τι λένε οι δύο πλευρές για το ρευστόΜάχη για τις παλαιές οφειλές δίνεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών της Αθήνας καθώς η διοίκηση του Οργανισμού δεν κατέβαλε τα χρήματα στους λογαριασμούς του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) για να τα διανείμει, αλλά στους προσωπικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΦΣΑ που μιλά για μειωμένα ποσά αλλά και για σκόπιμη παράκαμψη του Συλλόγου. Τι απαντά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ 

Μειωμένα κονδύλια εισέπραξαν οι φαρμακοποιοί για τα παλιά χρέη λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λ.Παπαγεωργόπουλος περνά στην αντεπίθεση και αναφέρει ότι οι επιθέσεις εναντίον του είναι αδικαιολόγητες και αγγίζουν τα όρια της ύβρεως. Παραθέτει μάλιστα τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στον κλάδο: «Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Φαρμακοποιούς το ποσό των 2.566.051.773 ευρώ για το 2012 και τις επόμενες μέρες δρομολογείται η πληρωμή του μηνός Οκτωβρίου 2012.
Οι Φαρμακοποιοί έλαβαν ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ για τις παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ, ενώ για τους υπόλοιπους Παρόχους Υγείας είναι ακόμη σε εξέλιξη η πληρωμή των οφειλών στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πληρωμή των παλαιών οφειλών σε ατομικούς λογαριασμούς των Φαρμακοποιών και όχι σε λογαριασμούς Φαρμακευτικών Συλλόγων έγιναν διότι οι δικαιούχοι ήσαν τα υφιστάμενα, ως νομικά πρόσωπα φαρμακεία, μέχρι τις 31-12-2011».

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου