Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η μεγάλη σφαγή του ΕΣΥ! Έρχονται μειώσεις κλινικών και συγχωνεύσεις

Το νέο έτος βρίσκει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε μεγάλη αναστάτωση καθώς δε γνωρίζουν το μέλλον τους στο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις κλινικών και κρεβατιών και παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τον αριθμό των εργαζομένων.

Ήδη άλλωστε ετοιμάζονται οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων που περιλαμβάνουν σημαντικές μειώσεις κλινικών. τμημάτων και κρεβατιών ενώ παραμένει ακόμη ένα ερώτημα τι θα γίνει με τους υπαλλήλους του ΕΣΥ. 

Ήδη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύονται σταδιακά οι νέοι οργανισμοί -όπως αναφέρεται και στην ηλεκτρονική σελίδα της αυτόνομης παρέμβασης υγειονομικών – που είναι «τσεκουρωμένοι» κατά πολύ. 

Και το πρόβλημα εστιάζεται φυσικά στον αριθμό των οργανικών θέσεων που θα είναι μειωμένες, συνεπώς μειωμένες θα είναι και οι θέσεις εργασίας. 
Η τρόικα εδώ και καιρό πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει προσωπικό και έξοδα στο ΕΣΥ, έστω κι αν η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δε θα πειραχθούν οι εργαζόμενοι. 

Ήδη εξάλλου το μεγάλο κύμα της διαθεσιμότητας είναι προ των πυλών στα νοσοκομεία με τους εργαζόμενους όπως είναι φυσικό να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου