Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κώστας Φρουζής: Να εκδοθεί το δελτίο τιμών για τις νέες θεραπείες και τα νέα φάρμακα


Τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με την Πολιτεία για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, κατά 45%, την τελευταία τριετία, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου για την κοπή της πίτας. Στη λιτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΦΕΕ, παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.

Ο Κ. Φρουζής εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2013 θα πιαστεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το φάρμακο. Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του Δελτίου Τιμών για τις νέες θεραπείες και τα φάρμακα, στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι έλληνες ασθενείς τα τελευταία δύο χρόνια.

«Η χρονιά που έκλεισε αποτέλεσε μια περίοδο κατά την οποία όλοι μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς συνθήκες σε όλα τα πεδία δραστηριότητας. Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης ήταν από τους ελάχιστους που με υπευθυνότητα και συνεργασία με την Κυβέρνηση στήριξε τη χώρα στη μάχη που έδωσε για την περιστολή των δημόσιων δαπανών. Έτσι πετύχαμε να μειώσουμε τον φαρμακευτικό προϋπολογισμό κατά 45% την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2012 , ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε πολύ κοντά και στο στόχο των 2,5 δις ευρώ που έχει προϋπολογιστεί ως φαρμακευτικός προϋπολογισμός για το 2013», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Κ. Φρουζής.

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου