Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΣΘ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΔΙΚΑ

Nikos Nitsas - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΘ

Ο ΙΣΘ καταθέτει σήμερα μήνυση κατά της ΗΔΙΚΑ σχετικά με το ονοματεπώνυμο Ιατρού "Φούφουτος" σε παράδειγμα για την νέα πλατφόρμα Η/Σ.

Ιατρικός Logo"Οι άνω εγκαλούμενοι στην ανωτέρω άνω βάση δεδομένων που τηρούν στην ιστοσελίδα idika.gr, στις «Οδηγίες Χρήσης για το Ενιαίο Σύστημα Συνταγογράφησης Φαρμάκων και Παραπεμπτικών», στη σελίδα 5 του υποδείγματος «Καταχώρηση Παραπεμπτικού Εξετάσεων»(2.Αρχική Σελίδα, δεύτερο πίνακα, κάτω από την εφαρμογή «Τα Στοιχεία μου») αναγράφουν ως δήθεν παράδειγμα ονόματος τυχόντος ιατρού, την απαξιωτική και υβριστική, λέξη «φούφουτος».

Όπως είναι πανκοίνως γνωστό, η συγκεκριμένη λέξη έχει απαξιωτική, υβριστική και προσβλητική έννοια και είναι καταφανώς συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς και κατ’επέκταση για το ιατρικό λειτούργημα. 

Η λέξη αυτή, χρησιμοποιούμενη ως δήθεν παράδειγμα ονόματος ιατρού, μας θίγει βαθύτατα ως επαγγελματίες, αλλά κυρίως ως ανθρώπους και λειτουργούς της υγείας, διότι εμφανίζει τους ιατρούς ως επιδεικνύοντες δήθεν συμπεριφορά ανάξια λόγου, ακατάλληλη, ως ανθρώπους και λειτουργούς της υγείας απρόθυμους να αναλάβουν μία υποχρέωση, τυχαίους και εν πολλοίς και αδιάφορους σαν προσωπικότητες. Η λέξη «φούφουτος» ως όνομα χρησιμοποιείται, όταν χρειάζεται να υποδηλωθεί με ειρωνική ή και περιπαιχτική διάθεση, κάποιος υποδεέστερος, που στερείται προσωπικότητας και αποτελεί υποχείριο στα σχέδια άλλων.

Πρόκειται για στην πραγματικότητα για χαρακτηρισμό, βαρύτατο και βάναυσο, που ούτε κατά διάνοια θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί ποτέ να αποδοθεί σε οποιονδήποτε ιατρό.

Η χρήση της άνω λέξης στην ανωτέρω ιστοσελίδα των εγκαλουμένων είναι καταφανώς υβριστική, προσβλητική και συκοφαντική και γι’αυτό, σε συνδυασμό προς τα προσκομιζόμενα και επικαλούμενα έγγραφα, αλλά και από τη σειρά των μαρτυρικών καταθέσεων που θα ακολουθήσουν, επιφυλασσόμεθα για την ικανοποίηση πάσης ζημίας μας ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων."

FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου