Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

"Φτυσμένα" από το κράτος τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης! Σκαναδαλώδης ο τρόπος κατανομής των επιχορηγήσεων

Μια σοβαρότατη καταγγελία που αποδεικνύει ότι το αθηνοκεντρικό κράτος ζει και βασιλεύει κατέθεσε σε συνέντευξη τύπου ο...πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποχρηματοδοτούνται σε σχέση με εκείνα της Αθήνας.


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα έχει 933 κλίνες. Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη έχει 920 κλίνες. Το κράτος επιχορηγεί τον Ευαγγελισμό με 65 εκατ. ευρώ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με 24 εκατ. ευρώ. Επίσης, το νοσοκομείο Γεννηματάς των Αθηνών λαμβάνει 316 ευρώ για κάθε κλίνη ημερησίως. τη στιγμή που το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει περισσότερες κλίνες, λαμβάνει μόλις 82 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Εξαδάκτυλος, αναφέρει ότι «είναι εξαιρετικά περίεργη η ανισοκατανομή των δώρων. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα προς δύο ή ένα προς τρία. Είναι μια κραυγαλέα αδικία κατά των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης». Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προσθέτει ότι για το θέμα ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας χωρίς να δώσει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τα χρήματα που παίρνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


* Στον τέταρτο πίνακα βλέπετε το κόστος των κλινών του κάθε νοσοκομείου ετησίως και στον πέμπτο το κόστος ημερησίως.

http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου