Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν απογευματινά ιατρεία για ανασφάλιστους στο ΕΣΥ μελετά το υπουργείο Υγείας


Τη λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής για απόρους και ανασφαλίστους ασθενείς μελετά ήδη το υπουργείο Υγείας. Την πρόταση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος υποδέχθηκε πολύ θετικά την πρόταση.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία προτίθεται να καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας, και ιδιαίτερα του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε απογευματινά ιατρεία τα οποία θα εξυπηρετούν δωρεάν απόρους και ανασφαλίστους ασθενείς. Η πρόταση της ΟΕΝΓΕ, μάλιστα, κάνει λόγο για λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας.

Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και η κατ' αρχήν αποδοχή της από το υπουργείο Υγείας έρχονται ως συνέχεια της δημοσίευσης των αποκαλυπτικών στοιχείων του ESY.net για την κίνηση και τα οικονομικά μεγέθη των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων της δύναμης της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Το ygeia360.gr έχει παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η προσέλευση εξεταζομένων στα απογευματινά ιατρεία των 21 νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής βαίνει διαρκώς μειούμενη από το 2010 έως το 2012, ενώ ο θεσμός οδηγεί μεγάλα ιδρύματα της 1ης ΥΠΕ Αττικής σε οικονομική ζημία, η οποία υπερβαίνει το 2012 ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός" και τα 70.000 ευρώ για το νοσοκομείο της Αθήνας "Αγία Όλγα"...

Μία παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική στο "Αγία Σοφία"

Στην ίδια σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής διαβεβαίωσε επίσης τον Δημήτρη Βαρνάβα ότι ο ίδιος προτίθεται να μελετήσει τρόπους για την προώθηση της λειτουργίας μίας και όχι δύο παιδοκαρδιοχειρουργικών κλινικών στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Αγία Σοφία", σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ιδρύματος και έχει αποδεχθεί ρητώς και δημοσίως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Υπενθυμίζεται ότι, με παρασκηνιακή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ο δημοσιευθείς νέος οργανισμός του "Αγία Σοφία" προβλέπει τη λειτουργία... δύο καρδιοχειρουργικών κλινικών στο ίδρυμα!

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου