Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ BBC «Απεργεί η Ελλάδα για την Πρωτομαγιά και τη λιτότητα»

Πρώτο θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC είναι η γενική απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια τόσο στα μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλά και στη μεταφορά της ημέρας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα.


Ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα ανέφερε ότι περιμένει να δει πόσο μεγάλη θα είναι η σημερινή κινητοποίηση, καθώς από την αρχή του έτους δεν έχουν γίνει πολλές απεργιακές διαδηλώσεις και υπάρχει ένα αίσθημα ότι η κοινωνική αναταραχή αρχίζει να καταλαγιάζει.

Παρόλα αυτά, συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός υπό το φόβο επεισοδίων αναλόγων με προηγούμενες διαδηλώσεις.

τα δύο μεγάλα συνδικάτα - ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- έχουν διαμηνύσει ότι οι κινητοποιήσεις θα εστιάσουν στο αίτημα για τέλος της λιτότητας.

Εκτός, όμως, από τις κινητοποιήσεις της Αθήνας, ανάλογες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως σημειώνει το BBC.

Ειδικότερα, στο Μπαγκλαντές μετά την πρόσφατη τραγωδία από την κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου στη Ντάκα που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, οι διαδηλωτές ζητούν την εκτέλεση των επικεφαλής του εργοστασίου.

Στη Μανίλα των Φιλιππίνων έχει προγραμματιστεί πορεία με αίτημα την προστασία των θέσεων εργασίας και την βελτίωση των συμβάσεων εργασίας, ενώ στην Καμπότζη ζητούν υψηλότερους μισθούς.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ινδονησία διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς, ενώ στο Τόκιο τα εργατικά συνδικάτα καλούν για περισσότερες θέσεις εργασίας στους νέους, που αποτελεί μείζον ζήτημα.   ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου