Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Και γιατροί με πλαστά πτυχία σε δημόσια νοσοκομεία;



Ανοικτό άφησε το θέμα την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Σφοδρή αντίδραση από την ΟΕΝΓΕ.

Του Δημήτρη Καραγιώργου - IATRONET

Ανατριχίλα προκαλεί το ενδεχόμενο να υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία γιατροί με πλαστά πτυχία.

Το θέμα άφησε ανοικτό την Τρίτη ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι '...δεν γνωρίζω τον αριθμό των γιατρών που έχουν πλαστά πτυχία. Δεν είναι δουλειά του υπουργού. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα γνωρίζουμε'.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι επίορκοι είναι μεγάλο ζήτημα και όχι τόσο απλό:

'Επειδή η ολοκλήρωση των διαδικασιών μπορεί να πάρει χρόνια, εγώ προχωρώ σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στέλνω ένα μήνυμα ότι το πάρτι τελείωσε. Έχω ήδη θέσει πάνω από 50 άτομα σε αυτοδίκαιη αργία'.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε όσους κοροϊδεύουν τον πολίτη.

Αντίδραση

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης τα εξής:

'Κάθε μέρα κι ένα νέο κατόρθωμα από τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη.

Σήμερα, ανακοίνωσε στο πανελλήνιο πως υπάρχουν σε δημόσια Νοσοκομεία γιατροί με πλαστά πτυχία ιατρικής!

Έτσι, χωρίς ονόματα, ώστε οι ασθενείς να υποπτεύονται κάθε γιατρό του ΕΣΥ ως εν δυνάμει αυτοδίδακτο χασάπη και να νιώθουν ρίγη τρόμου.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως η ευθύνη για έκνομες συμπεριφορές είναι πάντοτε εξατομικευμένη.

Δεν είναι νοητό να κατηγορείται και να σπιλώνεται ένας ολόκληρος κλάδος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με εκτόξευση βαρύτατων κατηγοριών, για τις οποίες ο υπουργός είτε δεν έχει είτε αποκρύπτει εκείνα τα κρίσιμα στοιχεία, προκειμένου να μετατρέψει την ατομική σε συλλογική ευθύνη.

Ιστορικά τέτοιες πρακτικές προδίδουν υφέρπουσα φασιστική αντίληψη.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Γεωργιάδη είτε να κατονομάσει αμέσως και να αποπέμψει την ίδια στιγμή όποιον γιατρό ΕΣΥ έχει πλαστό πτυχίο, είτε να ζητήσει συγνώμη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι αποτελούν τους υψηλότερα ειδικευμένους επιστήμονες στο ελληνικό δημόσιο, έχοντας επενδύσει χρόνια μελέτης και σκληρής εργασίας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου