Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πάρτυ εκατομμυρίων για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ



IATROI.EU. 
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΦΥ
ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η υγεία στην task force με απίστευτες δαπάνες πολλών εκατομμυρίων 
ευρώ !

Την στιγμή που αποφασίζεται να δοθούν στις 11/10/2013 4,5 εκ για την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action (δράσεις που περιγραφονται στο πόρισμα της task force για τον ΕΟΠΥΥ και που υποτίθεται τελούν υπό διαβούλευση) ακριβώς την ίδια στιγμή τρέχει άλλο, ακόμη μεγαλύτερο πρόγραμμα ,10 ολόκληρων εκατομμυρίων ευρώ με ημερομηνία 22/7/2013 πάλι για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας και τις οργανωτικές μεταβολές στον ΕΟΠΥΥ που έχουν αναπτυχθεί από την Πρωτοβουλία «Υγεία εν δράσει» σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Γερμανικό Υπουργείο Υγείας ως Domain Leader και την Task Force for Greece (TFGR) στο πλαίσιο παροχής τεχνικής βοήθειας.


Αυτό είναι ένα πραγματικό πάρτι εκατομμυρίων ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και όλα αυτά την στιγμή που το άλλο πόρισμα της επιτροπής Σουλιώτη ΔΕΝ στοίχησε τίποτα στον Ελληνικό Λαό, γιατι άραγε θα

έπρεπε να υπάρχουν δυο πορίσματα, το ένα δεν ήταν αρκετο όταν μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός έχει δηλώσει οτι είναι ίδια κατά 99% !!! Ποίος θα δώσει πειστικές απαντήσεις στους πολιτες που αυτή την στιγμή αναγκαζονται να ζήσουν με 590 ευρώ τον μήνα !!!

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί τρίτο πρόγραμμμα ύψους 14900 ευρώ που δίδεται κατ” αναθέση από την 1η ΥΠΕ στον Πρόεδρο της επιτροπής της task force για την εκπόνηση πορίσματος για την ΠΦΥ, κ. Θεοδωράκη, προκειμένου να συντάξει μελέτη για την ΠΦΥ της 1ης ΥΠΕ, ενώ ήδη έχει αποφασισθεί να δωθουν δεκάδες εκ. για την αντίστοιχες δράσεις στο σύνολο της χώρας μέσω ΕΣΠΑ!

Χωρίς αμφισβήτηση της νομιμότητας της ανάθεσης τίθεται σαφώς γιά άλλη μία φορά το ερώτημα πόσο ηθικό είναι να δίδονται κατ” ανάθεση, χιλιάδες ευρώ, στο ίδιο πρόσωπο που είναι συγχρόνως και πρόεδρος της επιτροπής «υγεία εν δράσει», πρόγραμμα που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση.

Εύλογο είναι το ερώτημα πλέον πόσα άλλα εκ. έχουν δοθεί σε συμβούλους Γερμανούς και Έλληνες για να «αναβαθμίσουν» την υγεία του Έλληνα Πολίτη ?

Δείτε: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου