Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 4 εντολές Βορίδη στον ΕΟΠΥΥΟδηγίες και εντολές έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της 4ωρης επίσκεψής του στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Μ. Βορίδης, συνεργάστηκε σε μία πολύωρη σύσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Μπραβάκο, τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές για τα μείζονα ζητήματα του Οργανισμού και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις δράσεις του ΕΟΠΥΥ, για τον προγραμματισμό και τις προκλήσεις που επόμενου διαστήματος.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται εντός των στόχων- σύμφωνα με τα στοιχεία του 7μήνου- χωρίς αποκλίσεις, παρά τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων από κάποιους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί κατά 890 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υπουργός στον ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού και υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την σύναψη των νέων συμβάσεων με γιατρούς και άλλους παρόχους, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), καθώς πάνω από 50 φορείς έχουν αποστείλει τις απόψεις τους.

Ο υπουργός ενημερώθηκε και για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου στον ΕΟΠΥΥ παρόχων σε ιατροτεχνολογικό υλικό.

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι «υπηρετούν τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και διασφαλίζουν το σημαντικότερο αγαθό που είναι η Υγεία. Ζήτησε από αυτούς ιδέες και προτάσεις ώστε ο Οργανισμός να είναι σε διαρκή βελτίωση, επισημαίνοντας ότι είναι σε υψηλή προτεραιότητα η διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από όλους μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε».

1 σχόλιο: