Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΣΙΠΥ: Ενημερωτικό Σημείωμα από συνάντηση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. επισκέφτηκαν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με σκοπό την ενημέρωση μας για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαίτερα :

Α) ατομικό όριο ανά πάροχο

Ενημερωθήκαμε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιμερισμού του ατομικού ορίου ανά πάροχο και έχει ληφθεί μέριμνα για παρόχους με νέες συμβάσεις και μελλοντικές ανάγκες περίθαλψης.

Η κοινοποίηση των ορίων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ώστε να είναι σε γνώση των παρόχων το ποσό που θα τους αναλογεί ανά μήνα από τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Β) Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες

Προτείνουμε σε όσα μέλη μας δεν έχουν ακόμα συμβληθεί με ελεγκτικές εταιρείες να το πράξουν άμεσα.

Ενημερωθήκαμε ότι η μη υπογραφή συμβάσεως ιατρικού ελέγχου από πλευράς των παρόχων με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επιπροσθέτως υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα τα οποία αφορούν τις παρακρατήσεις του 10% για τη χρήση του 2013 και είναι αυτονόητο ότι η καταβολή τους στους παρόχους προϋποθέτει και τον ιατρικό έλεγχο των παραστατικών.

Συνεπώς σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πρέπει όλοι οι πάροχοι να προχωρήσουν σε σύναψη σύμβασης με κάποια από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Ι. Κλεινάκης

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ,ΤΟΥ Κ---Υ.ΟΤΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ,ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΞ ΗΜΩΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί κύριοι 25/9 και το πλαφον παρόλο που εχει αναδρομική ισχύ, δεν έχει γίνει γνωστό. Εάν φαγωθεί και ο Οκτώβριος τί θα γίνει? πόσο θα περιμένουμε? Πολλοί συνάδελφοι λειτουργούν με το περίπου.Είναι λύση αυτή??Πολύ φοβάμαι ότι το πλαφον ακόμα και όταν γνωστοποιηθεί θα προκαλέσει διαφωνίες, ξανα-υπολογισμούς ξανά-συζητήσεις κλπ κλπ. Πάει η χρονιά χαμένη, μας κοροιδεύουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή