Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Εκτός ΕΣΠΑ η απόκτηση γραμμικού επιταχυντή για το ΠΠΝΠ

ΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΝΑ
Δημήτρης Καρδαμάκης: 16 χρόνια προσπαθειών πετάχτηκαν στον αέρα

70-75 ασθενείς υποβάλλονται σε καθημερινή βάση σε ακτινοβολίες στο ΠΠΝΠ, κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς το νοσοκομείο να διαθέτει σύγχρονη ακτινολογική μονάδα, που θα τους διευκόλυνε στον αγώνα που δίνουν για αν κρατηθούν στη ζωή.

Οι ελπίδες να αποκτήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σύγχρονο γραμμικό επιταχυντή, έπεσαν στο κενό, όπως και οι προσπάθειες 16 χρόνων, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη εκπομπή «Καφές και εφημερίδα», της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου στο «Ράδιο Γάμμα», ο καθηγητής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας Δημήτρης Καρδαμάκης.

Ο καθηγητής επεσήμανε, ότι το έργο που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τελικά απεντάχθηκε, με τις προσπάθειες να ξεκινούν από την αρχή και τους ογκολογικούς ασθενείς να θεωρούνται στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενείς δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν θεωρείται ογκολογικός ασθενής χωρίς σύγχρονη ακτινολογική θεραπεία.

Εξήγησε ότι ένα μηχάνημα όπως του γραμμικού επιταχυντή, τελευταίας τεχνολογίας, έχει το ίδιο αποτέλεσμα στην θεραπεία με τα υπάρχοντα, όμως δίνει την δυνατότητα στους γιατρούς την ώρα των ακτινοβολιών, να προστατεύουν τους υγιείς ιστούς.

Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία για την οποία προσπαθήσαμε 16 χρόνια και είμαστε πάλι στο μηδέν σχολίασε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση του ΠΠΝΠ, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να προωθήσει πάλι τις διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου