Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές ΠΦΣ: Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Λουράντος



Ο Κωνσταντίνος Λουράντος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για τα επόμενα χρόνια.

Στην εκλογική διαδικασία που έγινε σήμερα και έληξε πριν λίγη ώρα, ο κ. Λουράντος υπερίσχυσε του ανθυποψηφίου του, νυν προέδρου, Κυριάκου Θεοδοσιάδη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των φαρμακοποιών ο Κωνσταντίνος Λουράντος έλαβε 86 ψήφους έναντι 75 του κ. Θεοδοσιάδη, ενώ καταμετρήθηκαν και 11 λευκά ψηφοδέλτια.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία ομολογουμένως και σε έναν Σύλλογο που παραμένει ακέφαλος από τις 14 Ιουνίου ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ήταν πρόεδρος μέχρι πρότινος του ΠΦΣ και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από την Ν. Δημοκρατία και ο Κων. Λουράντος ήταν πρόεδρος του ΦΣΑ και επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Η επικράτηση του κ. Λουράντου, έστω και με δραματικό τρόπο όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού επί 30 χρόνια η Νέα Δημοκρατία σημείωνε πρωτιά και αυτοδυναμία.

Η κατάσταση είναι σίγουρα κρίσιμη με το μέλλον να είναι ένα δύσκολο και αβέβαιο, όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους εργαζόμενους, ωστόσο στον χώρο του φαρμάκου τα πράγματα είναι οριακά πλέον.

Η μείωση του ποσοστού κέρδους που γονάτισε τους φαρμακοποιούς όπως αναφέρουν, η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ και η διάθεσή τους από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ -τα οποία κλείνουν ήδη το μάτι στην αγορά, αλλά και το ωράριο που έχει ξεχειλώσει, αποτελούν σοβαρά ζητήματα του κλάδου.

Ειδικά για το τελευταίο, όπως εκπρόσωποι Συλλόγων, αναφέρουν ότι «η εξάρθρωση του ρυθμιστικού πλαισίου της λειτουργίας του στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μοναδικό νεοφιλελεύθερο πείραμα σε όλη την Ευρώπη, το οποίο συνιστά σοβαρό και επικίνδυνο εγχείρημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου