Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστέςΣτο πόδι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αφορμή την άφιξη των τροικανών στο τέλος του μήνα (30 Σεπτεμβρίου) όπου και θα κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της υγείας. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Με mail συνηθίζουν να αποστέλλουν τις απαιτήσεις τους για τον τομέα της υγείας οι τροϊκανοί που καταφθάνουν στο τέλος του μήνα για να ρίξουν άλλη μία.... λεπτομερέστατη ματιά στα όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν στον τομέα της υγείας. 

Οι δανειστές μας για άλλη μια φορά ζητούν επίμονα να αποπληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι ιδιωτικοί πάροχοι ώστε ο οργανισμός να μην έχει βάρη. 

Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσουν άμεσα στα ...υπόλοιπα και να ξεχρεώσει ο οργανισμός. Γι αυτό και επεσήμανε πως οι διαδικασίες θα πρέπει να ...”τρέξουν” όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όμως οι τροϊκανοί έχουν διαμηνύσει πως θα εξετάσουν με λεπτομέρεια και τους προϋπολογισμούς τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των νοσοκομείων για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν υπερβάσεις. 

Βέβαια από τους...μονίμους αγριεμένους δανειστές μας δε θα ξεφύγουν ούτε τα φάρμακα καθώς αναμένεται να ελέγξουν την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι τροικανοί επιμένουν ότι η δαπάνη δεν πρέπει να ξεφύγει από τα 2 δις ευρώ ούτε φέτος αλλά ούτε το 2015 ανεξάρτητα εάν ασθενείς, φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν να δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον 150 με 200 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα των ανασφάλιστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου