Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Π.Σ.Φ. : ΄΄ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΠΥ΄΄

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π.Σ.Φ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Σέρρες 18-9-2014 
Αρ. Πρωτ.: 60/2014 


physioserres@yahoo.gr 
http://physioserres.blogspot.com 

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε 

ΘΕΜΑ: ΄΄ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΠΥ΄΄

Στις 11-9-2014 δόθηκε για διαβούλευση από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το ΝΕΟ σχέδιο του κανονισμού παροχών (Ε.Κ.Π.Υ) του ΕΟΠΥΥ.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται και η αύξηση για την τιμή της Φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας και εξαιτίας αυτού αναπαράγεται η πληροφορία με πηχυαίο τίτλο ΄΄έρχεται ρευστό στους Φυσικοθεραπευτές΄΄.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρει: Όντως στο συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται η αύξηση ΜΟΝΟ της τιμής της συνεδρίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ από 12 σε 15 ευρώ.

Έτσι αποκαθίσταται εν μέρει μια αδικία καθώς η τιμή αυτή από τα 20 ευρώ είχε μειωθεί στα 12 ευρώ.

Ανέκαθεν στην Ελλάδα ίσχυε ,αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου ισχύει, η τιμή της προσφοράς υπηρεσιών στο σπίτι του ασθενή να προσαυξάνεται κατά 50%.

Αυτή η αύξηση αφορά κυρίως φυσικοθεραπευτές που έχουν ειδική σύμβαση για προσφορά υπηρεσιών στα σπίτι του ασθενή ,σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών ,οι οποίες στο σύνολο των περιστατικών αποτελούν 1-2 % του συνόλου.

Άρα η συνολική δαπάνη Πανελληνίως είναι της τάξης του 1.000.000 ευρώ ετησίως, αυτή η πρόταση επιβαρύνει την δαπάνη του κωδικού Φυσικοθεραπείες κατά 300.000 ευρώ ετησίως.

Αυτή η αύξηση της δαπάνης θα επιστραφεί από τους Φυσικοθεραπευτές στον ΕΟΠΥΥ (rebate & clowback) στο τέλος του χρόνου, γιατί ως γνωστόν ο ΕΟΠΥΥ από το 2013 έχει κλειστό προϋπολογισμό.

Άρα λοιπόν μόνο ο τίτλος ΄΄ άνθρακες ο θησαυρός ΄΄ μπορεί να δοθεί για την ανακοίνωση αυτή του ΕΟΠΥΥ, καθώς σίγουρα δεν έχουν να ωφεληθούν οι φυσικοθεραπευτές ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

Με εκτίμηση 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ         ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου