Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών: ‘’Άνθρακες ο θησαυρός’’

Απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών.


Με αφορμή την σημερινή συνέντευξη τύπου των 4 Υπουργών Υγείας για τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών για τις υποβολές προς τον ΕΟΠΥΥ το 2013 από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας για τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών από ελεγκτικές εταιρίες για τις υποβολές προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το 2013 απέδειξαν ότι όλες οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας ήταν ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και λασπολογίας για δήθεν ποινικα κολάσιμες χρεώσεις 135 εκατ. ευρώ.

Τελικά μόνο 5 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. υποβολών, δηλαδή ποσοστό του 1%, είναι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, ποινικα κολάσιμο. Μόλις ανακοινώσει με στοιχεία τα σχετικά πορίσματα εμείς πρώτοι θα καταδικάσουμε τους «συναδέλφους» αυτούς και θα τους διαγράψουμε από μέλη μας.

Όσο για τις αμφισβητούμενες χρεώσεις των 36,5 εκατ. ευρώ αυτές σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν παραβατικη συμπεριφορά ή υπερχρεώσεις αλλά διαφορετική ερμηνεία των προβλεπόμενων στην υφιστάμενη σύμβαση και στον Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και φυσικά θα υπάρξουν προσφυγές στην Επιτροπή Ενστάσεων.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός.

Αναμένουμε ο έλεγχος να επεκταθεί και στα Δημόσια Νοσοκομεία και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τον έλεγχο σε Real Time υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση της κατάργησης οποιουδήποτε πλαφόν και οποιασδήποτε περικοπής Rebate και Claw back.

Περιμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε τις τελευταίες μέρες περί δήθεν καταχραστών του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, σπιλώνοντας ολόκληρο τον κλάδο, που καθημερινά παλεύει να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαιρέτους τους συμπατριώτες μας, σε αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Κυβερνητική πολιτική διάσωσης του καταρρέοντος Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η αναγνώριση της λανθασμένης πληροφόρησης αποτελεί προτέρημα ενός πολιτικού άνδρα.

Αλλιώς, θα επιβεβαιωθεί το σενάριο περί κατασκευασμένης λασπολογίας με προφανείς λόγους.»

1 σχόλιο:

  1. Έστω και 1 Ευρώ να έχει χρεωθεί "λάθρα", το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία ελέγχου σε "πραγματικό" χρόνο.Οπωσδήποτε, δεν είναι όλοι "παράνομοι".Από την άλλη, όσοι παρανομούν θα πρέπει να τιμωρηθούν όπως ο Νόμος προβλέπει. Τα χρήματα δεν είναι "δικά μας".Εκατομμύρια φορολογούνται σκληρά προκειμένου να επιβιώνει, ακόμη και με πολλές αδυναμίες, το "Εθνικό" Σύστημα Υγείας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή