Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γυναικολογικές χρεώσεις σε άνδρες αποκάλυψε έλεγχος του ΕΟΠΥΥ



Ο υπουργός πλαισιωμένος από τους προκατόχους του 
Newsroom ΔΟΛ, 
Τα αποτελέσματα ελέγχου, που διεξήγαγαν ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και αφορούν χρεώσεις για το 2013 από ιδιωτικές κλινικές, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρουσία τριών προκατόχων του.

Το πόρισμα των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, που παραδόθηκε στον υπουργό στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αφορά χρεώσεις υπηρεσιών κλειστής περίθαλψης, σε ποσοστό 91% επί του συνόλου των χρεώσεων. 

Για το υπόλοιπο 9% η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ενώ στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα.

Αναλυτικά, ελέγχθηκαν 444.041 περιστατικά κλειστής περίθαλψης σε 101 ιδιωτικές κλινικές, που αναλογούν σε 286,16 εκατομμύρια ευρώ. 

Το συνολικό ποσό των προτεινόμενων περικοπών εκ μέρους των ελεγκτών ανέρχεται σε 36,3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς πρόκειται για χρεώσεις μη επαρκώς αιτιολογημένες.

Εξάλλου, εντοπίστηκαν κατηγορίες δαπανών που χρεώθηκαν από τους παρόχους, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρών, και πρόκειται είτε για δαπάνες μη συμβατές με τον Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε για άλλες που έχουν στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές βρήκαν παράνομες νοσηλείες σε διαφορετικά νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο για τον ίδιο ασφαλισμένο και χρεώσεις για εξωτερικές υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονταν ή πρόσθετες χρεώσεις για υπηρεσίες που καλύπτονταν από το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο.

Από τους ελέγχους προέκυψε επίσης ότι κλινικές χρέωναν γυναικολογικά περιστατικά για άνδρες ασθενείς και το αντίστροφο. 

Επίσης, καταγράφηκαν χρεώσεις για εγκυμοσύνη σε γυναίκες άνω των 60 ετών και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ άλλοι εμφάνισαν νοσηλεία ενηλίκων σε μονάδες εντατικής νεογνών.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βορίδης, έχοντας δίπλα του τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λυκουρέντζο, συμπληρώνοντας ότι ο έλεγχος θα επεκταθεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί, τόνισε, και οι Φάκελοι θα πάνε στον εισαγγελέα. «Το ελάχιστο μέτρο θα είναι η διακοπή της συμβάσεως» κατέληξε.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι ο ίδιος είχε δεχθεί προπηλακισμούς, βίαιες ενέργειες και ύβρεις από κάποιους εξ αυτών που ελέγχθηκαν, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει την προσπάθεια για έλεγχο στις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ και μιλούσε για ιδιωτικοποίηση του συστήματος. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε λόγο για ελέγχους που θεσμοθετήθηκαν και διενεργήθηκαν σε σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες συμπεριφορές.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗ ΤΟΠΛΑΦΟΝ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ 1965 ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΑΙΜΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή