Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Οι τέσσερις "σωματοφύλακες" των συμφερόντων της Υγείας...

Η διαδικασία παρουσίασης των στοιχείων για τις ιδιωτικές κλινικές και τον ΕΟΠΥΥ, παρουσία των τεσσάρων τελευταίων υπουργών Υγείας, είναι πρωτόγνωρη για την Αριστοτέλους.


Την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της συγκυβέρνησης, ενόψει και πιθανής εκλογικής αναμέτρησης, παρουσιάζουν τη μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας και οι τρεις προκάτοχοί του.

Οι κ.κ. Βορίδης, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Λοβέρδος αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία από τους ελέγχους που διεξήγαγαν πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες στα νοσήλια των κλινικών του ΕΟΠΥΥ για το 2013.

Ο νυν υπουργός προσκάλεσε τους προκατόχους του, θέλοντας να δείξει ότι η προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών του Οργανισμού ξεκίνησε επί των ημερών τους και συνεχίζεται έως σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, από τα 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η δαπάνη του Οργανισμού προς ιδιωτικές κλινικές, το 15% έως 20%, δηλαδή 45 έως 50 εκατομμύρια, δεν στοιχειοθετούνται.

Ο υπουργός Υγείας έχει διευκρινίσει, πάντως, ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν αστικές διαφωνίες, δηλαδή χρεώσεις για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες διαφωνίες και από τις δύο πλευρές.
Πρωτόγνωρο

Το πόσο βάσιμες είναι οι καταγγελίες, αναμένεται να στοιχειοθετηθεί το επόμενο διάστημα.

Το βέβαιο είναι ότι η διαδικασία παρουσίασής τους, δηλαδή να παρίστανται οι τέσσερις διατελέσαντες υπουργοί, είναι πρωτόγνωρη για την Αριστοτέλους.

Δ.Κ. - ΙΑΤRONET

3 σχόλια:

  1. Ειναι σίγουρα σωματοφύλακες των συμφερόντων της υγείας? γιατι οι πρακτικές τους δείχνουν σωματοφύλακες ...."αλλων συμφερόντων"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φωτογραφία.Ιδανική για το εξώφυλο λευκώματος με τίτλο ''η πτώση και το τέλος του συστήματος υγείας στα χρόνια του μνημονίου''
    Βέβαια υπάρχει και ένας ολόκληρος τόμος με φωτογραφίες ιατρών που δούλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για τον ίδιο σκοπό.
    Κοινό χαρακτηριστικό τους,οι πρώτοι δεν άσκησαν ποτέ πολιτική και οι δεύτεροι ποτέ ιατρική.Μόνο δημόσιες σχέσεις και συνδικαλισμό.
    ΥΓ.Ο Άδωνις θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτην την φωτό.Όταν κατάλαβαν ότι ήταν ικανός να να κάνει την διαφορά τον βγάλανε από το υπουργείο και τον έβαλαν στην φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή