Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δέσμευση Βορίδη: Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ



Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Υγείας κ, Μάκη Βορίδη. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων, ικανοποιώντας έτσι μία σειρά αιτημάτων των ιατρών, σχετικά με τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, την ελάφρυνση των κλινικοεργαστηριακών και την προκήρυξη θέσεων στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίου την Παρασκευή, ενώπιον των προέδρων του ΠΙΣ και ΙΣΑ κ.κ. Γιώργου Πατούλη και Μιχ. Βλασταράκου καθώς και εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας. 

Ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, είχε ανακοινωθεί ότι οι νέες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων για τα εξής θέματα:

1. Ανάκληση της εφαρμογής του δεύτερου rebate, σε συνέχεια της εφαρμογής του πρώτου Rebate, για όλους τους αυτοπαραπέμποντες ιατρούς, είτε αυτοί λειτουργούν ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικά πρόσωπα.

2. Θεσμοθέτηση επιβολής ποινής για την περίπτωση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.

3. Σύναψη νέων συμβάσεων για όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν από τις αρχές του νέου έτους.

4. Δέσμευση 370 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έτους 2011 και πριν, έως το τέλος του έτους.

5. Σταδιακή εκκαθάριση και αποπληρωμή, των λοιπών οφειλών του έτους 2012 και μετέπειτα.

6. Προκήρυξη 900 θέσεων ιατρών και στο άμεσο χρονικό διάστημα προκήρυξη πρόσληψης 1500 οικογενειακών ιατρών.

Εξάλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ιατρών, έχοντας πετύχει τα τελευταία χρόνια αφενός ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, δίνοντας το δικαίωμα της συνταγογράφησης σε όλους ανεξαρτήτως του αν υφίσταται σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Αφετέρου καθιστάμεθα αρμόδιοι για την έκδοση των βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και πολυϊατρείων και μετά από έντονες πιέσεις και αγώνα και των διαγνωστικών εργαστηρίων. Τέλος θεσμοθετήσαμε την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Ο ΙΣΑ θα πιέζει μέχρι τέλους για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα, τα οποία συντελούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών - μελών μας».

12 σχόλια:

  1. NA ANAKOIΝΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΟΠΠΥ+ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ
    ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΣ......

    ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣ,ΙΣΑ,ΠΕΕΒΙ,ΠΟΣΙΠΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΥΜΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΤΑ FORUM ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ Χ-----Ν ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ,Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ //ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ// ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑ.

      Διαγραφή
  2. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΊΣΤΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι τζαμπα.ψηλοι,κοντοι,ικανοι και ανικανοι,ολοι το ιδιο.ολοι στο κρεβατι του προκρουστη και ολοι με το 10ρικακι για αρχη και μετα βλεπουμε.οποιος μπορει και μαυρα ας τα παρει,κανεναν δεν ελεγχουμε,το μαγαζακι να δουλευει.η δικτατορια της μετριοτητας ειναι εδω,ποτε δεν εφυγε.βοριδοπατουληδες που αντιγραφουν βουλτεψογιακουματους.λαικοδεξια αντιγραφη συριζαικης φιλοσοφιας.συνεχιστε,εγω δεν θα παρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩN ;
    TΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
    ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΠΛΑΦΟΝ
    ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥ 2013.....
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΤΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΛΙΤΖΑΡΙΣΜΑ.
    ΚΛΑΙΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ
    ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ CLAWBACK ΘΑ ΕΙΝΑΙ 70%
    O ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ..
    ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΟΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΈΞΩ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΤΕ ΑΛΗΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ?ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ 7 ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ. ΠΟΥΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ?ΘΕΛΕΤΕ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΠΟΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ?ΟΥΣΤ .ΟΥΣΤ.ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΑΛΕΡΑΣ.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ CLAW BACK .ΤΟΥΧΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα σεν τολμάει να απαντήσει ο υπουργός στην επερ'ωτηση του Βουλευτή Ξάνθου Ανδρέα για την "κατάργηση"συνταγοφράφησης των ιατρών Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης.Ποόις στα "υπαγόρευσε" υπουργέ όλα αυτά στην Υπ.απόφαση 18.8.2014? Μήπως όσοι κάνουν τους συνδικαλιστοπατέρες των ιατρών.Εχέις το θάρρος και τα....να απαντήσεις επιτέλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προηγούνται οι εκλογές συνάδελφοι μικροβιολόγοι .Τι πλαφόν και claw back και ληξιπρόθεσμα λέτε,
    εδώ παίζονται καρέκλες ή μάλλον θρόνοι ! Γι'αυτό ΜΑΥΡΟ στον κάθε λογής ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6/10 Ακόμα το πλαφόν !! Οι εκλογές σας πως πάνε όλα καλά ?? μπράβο πάντα καλά ...Ελάτε την άλλη δευτέρα να μας ενημερώσετε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα φύγει και ο Οκτώβριος και ακόμα το PLAFON,είναι τρέλλα....κάνουμε εξετάσεις τις οποιες δεν θα τις πληρωθούμε ποτέ και στο τέλος του έτους θα πληρώσουμε και τον φόρο για λεφτά που δεν έχουμε πάρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή