Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Στις κάλπες οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Μάχη δίνουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ Αττικής καθώς εκλέγουν τη νέα διοίκηση του σωματείου τους.

Ειδικότερα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου αλλά και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΠΕΔΥ της Αττικής πηγαίνουν στις κάλπες για να αναδείξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Συνολικά κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές πέντε παρατάξεις.


Συγκεκριμένα το Αγωνιστικό Μέτωπο των Γιατρών που κατέχει στην παρούσα θητεία την προεδρία και τα περισσότερα μέλη πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (Ψυχάρης κ.α.), η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση που είναι φίλα προσκείμενη παράταξη στηΝΔ (Αποστολόπουλος, Ανεμοδουρά κ.α.), η ΔΗΠΑΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕκαθώς και δύο μικρότερες αριστερές παρατάξεις το Νυστέρι και η ΑΡΣΙ.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ που ψηφίζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προσέρχονται κατά δεκάδες. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις των συμμετεχόντων που φθάνουν στο HealthReport.gr, το ποσοστό συμμετοχής την πρώτη ημέρα των εκλογών έφθασε στο 37%.

Γι αυτό δεν είναι λίγοι που εκτιμούν στο HealthReport.gr πως η μεγάλη προσέλευση σχετίζεται και με τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς κρίνεται άμεσα το μέλλον των γιατρών του ΠΕΔΥ με το νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις με το δημόσιο σύστημα. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ το βασικότερο πρόβλημα για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Παράλληλα και για την κυβερνώσα παράταξη φαίνεται πως οι εκλογές στους γιατρούς του ΠΕΔΥ είναι σημαντικές αφού, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε θα ήθελε να χάσει άλλο ένα συνδικαλιστικό σωματείο μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και το ασφαλιστικό.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΔΥ καΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ.ΜΗΝ ΘΕΤΕΤΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΙΔΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε φίλε, έχεις κάνει τεστ IQ τελευταία ;; αναδημοσίευση είναι - όχι αρθρογραφία !? ή πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις .....

      Διαγραφή