Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο 10ο Pharma & Health Conference

Συντάκτης: Virus

Τις προτεραιότητες της Πολιτικής Υγείας στη χώρα μας, τις στρεβλώσεις και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση τους θα αναδείξει το 10ο Συνέδριο Pharma & HealthConference, παρουσία της νέας ηγεσίας της Αριστοτέλους.

Ο νέος υπουργός Β. Κικίλιας και ο νέος υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης θα λάβουν μέρος σε ειδική, κλειστή συνάντηση εργασίας, στην οποία έχουν κληθεί και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελεχών από την αγορά υγείας.

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων της υγείας και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

Η εφαρμογή των Μνημονίων συνοδεύθηκε από τη λήψη καίριων μέτρων για τον έλεγχο των δαπανών στο χώρο της υγείας, όπως η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, η θέσπιση και τήρηση κλειστών προϋπολογισμών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ. Παράλληλα, όμως, ελήφθησαν μέτρα βεβιασμένα με πενιχρά αποτελέσματα. Ο έλεγχος των δαπανών απέτυχε σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας, με το βάρος για τη συγκράτηση τους να πέφτει αποκλειστικά στο σύστημα clawback και rebates.

Η ανάγκη, λοιπόν, για την αξιοποίηση των νέων εργαλείων, που απέκτησε η χώρα, είναι επιτακτική για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν θέματα, όπως:
Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου – Πολιτική μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα
Πρόληψη και αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.
Έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης
Ποιες αλλαγές είναι αναγκαίο να γίνουν στην οργάνωση, διοίκηση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
Κριτήρια επιλογής νέων διοικητών στα νοσοκομεία και διοικήσεων οργανισμών.

Το επετειακό 10ο Pharma & Health Conference θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ethos Media, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business Magazine (www.phb.com.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου