Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Οι «ακούνητοι» της Υγείας! Ποιοι δεν παραιτούνται

 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Συζητήσεις επί συζητήσεων διεξάγονται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των στελεχών που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αρκετοί παραιτήθηκαν ήδη, ενώ φαίνεται ότι ακολουθούν κι άλλοι. Άλλωστε οι τέως υπουργοί Υγείας Ξανθός και Πολάκης διαμήνυσαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν εφόσον έχουν διορισθεί και δεν έχουν εκλεγεί από τις τυπικές διαδικασίες.


Ωστόσο μαζί με εκείνους που διορίσθηκαν μέσω τυπικών διαδικασιών και πήραν «γραμμή» να μην παραιτηθούν, υπάρχουν και εκείνοι που αν και μετακλητοί, δεν παραιτούνται και δεν μετακινούνται.

Ο ΕΟΠΥΥ

Ενδεικτική η περίπτωση του ΕΟΠΥΥ. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές μετάφεραν στο HealthReport.grότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν προτίθεται να παραιτηθεί ακόμη και αν του το ζητήσει ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Αντίστοιχα όμως φαίνεται πως κινούνται και διάφοροι σύμβουλοι που είχαν διορισθεί από τη προηγούμενη Διοίκηση και είναι μετακλητοί, περιγράφουν οι ίδιες πηγές.

Ανάλογα βήματα θα ακολουθοήσουν όπως φαίνεται και πολλοί Περιφερειάρχες Υγείας και ΔιοικητέςΝοσοκομείων οι οποίοι είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα η θητεία τους ανανεώθηκε εν μία νυκτί λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας Ξανθού Πολάκη.

Στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας συζητιέται επίσης και μεταφέρεται στο HealthReport.gr ότι και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ δεν προτίθεται να αφήσει τη θέση του έστω κι αν έχει διορισθεί με υπουργική απόφαση και όχι με διαδικασίες αξιολόγησης.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι δεν αποχωρεί παρότι φέρεται να έχει στενή σχέση με στέλεχος της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου