Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Βασίλης Κικίλιας: «Σάββατο πρωί φτάνουν οι πρώτοι 2 παθολόγοι στο νοσοκομείο Λήμνου»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση ανάληψη καθηκόντων των δύο παθολόγων, που κλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας να καλύψουν τα κενά στο νοσοκομείο Λήμνου (με σύμβαση έργου δύο μηνών) ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η αγωνιώδης έκκληση των κατοίκων του νησιού και ειδικά των καρκινοπαθών που έχουν διακόψει τις χημειοθεραπείες τους εξαιτίας της έλλειψης παθολόγων, προκάλεσε νέα παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος απαίτησε - σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr - να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μεταβούν στο νοσοκομείο Λήμνου, αύριο Σάββατο 20 Ιουλίου, οι δύο παθολόγοι που θα αναλάβουν καθήκοντα (για δύο μήνες με σύμβαση έργου).


Οι 3 μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα του νοσοκομείου Λήμνου, πάντως, θα προκηρυχθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας ESYDOCTORS.

Νοσοκομείο Λήμνου: Αρνείται η παθολόγος να κάνει χημειοθεραπείες, ενώ τις έκανε μέχρι σήμερα

Η χθεσινή σύσκεψη των φορέων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, πάντως, με αφορμή τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι καρκινοπαθείς έκαναν αγωνιώδη έκκληση για να λυθεί το πρόβλημα, ήταν αποκαλυπτική. Η μοναδική παθολόγος που εφημερεύει για 38η συνεχόμενη μέρα, στα όρια της εξάντλησης, δήλωσε ότι αρνείται πλέον να κάνει τις χημειοθεραπείες των ογκολογικών ασθενών -αν και τις έκανε μέχρι σήμερα- καθώς, όπως είπε "δεν είναι στα καθήκοντά της".

Η δήλωση της παθολόγου προκάλεσε την αντίδραση των ασθενών, αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου. 'Οπως είπε:

"Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε εργασιακά μας αιτήματα, τα οποία είναι δίκαια, εις βάρος των ασθενών και μάλιστα μιας κατηγορίας ασθενών - όπως οι καρκινοπαθείς - που είναι καταταλαιπωρημένοι. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η μετάβασή τους κάθε 18 μέρες σε μακρινά νοσοκομεία, όπως της Αθήνας και της Μυτιλήνης, για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Αφού δεν είναι στα καθήκοντά της παθολόγου, γιατί το έκανε μέχρι σήμερα;"

Από την χθεσινοβραδυνή σύσκεψη των φορέων του νησιού της Λήμνου

Νοσοκοεμίο Λήμνου: Η αγωνιώδης έκκληση της καρκινοπαθούς

Η νεαρή κοπέλα, που έχει διακόψει τις χημειοθεραπείες της κι έλαβε τον λόγο στη χθεσινή σύσκεψη των φορέων του νησιού, ράγισε καρδιές. Όπως είπε:

"Η Μυτιλήνη είναι απαγορευτική, είναι πολύ μακρυά και επίσης, είναι τρομερή ταλαιπωρία.Με τις χημειοθεραπείες δεν μπορείς να ταξιδέψεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είσαι σε πολύ άθλια κατάσταση, δεν μπορείς. Κάνω έκκληση στο Υπουργείο, σε όλους τους αρμόδιους, στους γιατρούς που εύχομαι να έρθουνε, να βρεθεί μια λύση για όλους μας. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι κι άνθρωποι που δεν μπορούν να φύγουν. Είναι γυναίκες που κάνουμε μαζί δύο χρόνια χημειοθεραπεία. Είναι μεγάλες γυναίκες και δεν καταλαβαίνω πως θα μετακινηθούν. Πέρα από το οικονομικό. Το οικονομικό είναι το λιγότερο", είπε χαρακτηριστικά η ασθενής, μιλώντας στη σύσκεψη των φορέων του νησιού".

Ηταν η δήλωσή της, που προκάλεσε την νέα παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και στάθηκε αφορμή να επισπευσθεί η άφιξη των παθολόγων αύριο στο νοσοκομείο Λήμνου.

3 σχόλια:

  1. Οντως οι χμθ ειναι καθηκον ειδικου ογκολογου και οχι παθολογου .Ορθα η υπερφορτωμενη παθολογος αρνηθηκε .Δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι οτι δεν ειναι δυνατον να γινουν στο νησι και τα ριχνουν ολα στη ραχη οποιου βρουν διαθεσιμο .Οι συλλογοι των παθολογων τι λενε?Ο ντοπιος ιατρικος συλλογος τι θεση πηρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για 2 μήνες,
    Με σύμβαση έργου...
    Αφού δεν τους έχει με μεροκάματο,
    Σαν τους Αλβανούς στα χωράφια...
    Τόσο ξεφτιλισμένοι πια...
    Έπειτα θα πλένουν αυτοκίνητα σε βενζινάδικα;
    Μπορεί και σπίτια να καθαρίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε,ο κουνιαδος μου έχει κάτι Αλβανούς,και κάτι Άραβες,τους έχει στα χωράφια,αλλα είναι πολύ χύμα,
      Όταν διάβασα το άρθρο,είπα ότι αφού μια ζωή χύμα είναι τα αλάνια,κάτι παραπάνω θα ξέρουν για την... χημειοθεραπεία...
      Να τους πω να πάρουν το πλοίο να έρθουν;
      Την γιατρό την πληρώνατε σκάρτα 40€ την ημέρα,
      Τα παλικάρια έρχονται και με 30€ συν τα εισητηρια και φαΐ-καφέ!

      Διαγραφή