Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εναντίον των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ οι νοσοκομειακοί γιατροί! Τι υποστηρίζουν με αφορμή το Νοσοκομείο Λήμνου

HR 

Την έντονη αντίθεσή τους σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ, εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Αφορμή για την αντίδραση τους, στάθηκε η απόφαση του νέου υπουργού Υγείας να καλύψει τις ανάγκες στο Νοσοκομείου Λήμνου με συμβάσεις δύο μηνών με ιδιώτες γιατρούς έως ότου προχωρήσουν οι τρεις μόνιμες προσλήψεις που προκήρυξε.


Βέβαια η λύση αυτή προκρίθηκε ως αναγκαία– υποστηρίζουν από το υπουργείο Υγείας– δεδομένου ότι οι μόνιμες προσλήψεις χρειάζονται χρόνο και έπρεπε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού.

Μάλιστα χρειάστηκε ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας να συνομιλήσει με το νησί για να προωθηθεί η λύση των δίμηνων συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Τι καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς καθώς υποστηρίζει ότι έτσι ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ: «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με ιδιώτες για την κάλυψη δήθεν «των τρεχουσών αναγκών». Με την επίκληση των τρεχουσών αναγκών επιδιώκουν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προκατόχων της είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, με υποκατάσταση ολοένα και μεγαλύτερου μέρος του μόνιμου προσωπικού με επικουρικούς και με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, που θα πληρώνονται από τα «ίδια» έσοδα, δηλαδή από τις τσέπες των ασθενών».

Και προσθέτουν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών αναφερόμενοι στις αντίστοιχες συμβάσεις που είχαν γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού: «Για αυτό και στο παρελθόν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και στο νοσοκομείο της Λήμνου και σε άλλα νοσοκομεία, πάλι με πρόσχημα «την κάλυψη έκτακτων αναγκών», έχουν προχωρήσει σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες γιατρούς».

8 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ,ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί ΕΣΥτες πρέπει να διαλέξετε και να αποφασίσετε τι θέλετε, εφημερίες μέρα παρά μέρα ή αυτό, αλλιώς προτείνετε άλλο τρόπο, διότι δεν βλέπω προτάσεις μόνο στείρα κριτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβουνται οι δημοσιοι ιατροι μηπως τους χαλάσουν τα μαγαζάκια οι ιδιωτες....Μεχρι τωρα καλά τρωγανε και πινανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό μέτρο. Να επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία και όλες τις κρατικές δομές υγείας. Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι το κλειδί για τη συνολική λύση του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντισυναδελφική συμπεριφορά των νοσοκομειακών γιατρών1! Ντροπή τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά στα νοσοκομεία θα πρέπει να υπηρετούν γιατροί με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ της μονιμότητας και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ήταν ένα μεγάλο λάθος. Εξ'αρχής υπήρχαν προβλήματα όπως στην βαθμολογική εξέλιξη στο αμετάθετο,στις εφημερίες των ηλικιωμένων γιατρών,στο μισθολογικό,που στάθηκε στα ίδια πόσα χρόνια,στη διαφθορά που γιγαντώθηκε,στα φακελάκια,στα απογευματινά ιατρεία,στην μετέπειτα εξέλιξη σε διευθυντή του κάθε επιμελητή Β' και λοιπά άλλα φαιδρά.
    Θα πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου πχ 3/ετία η 5/ετία ανά βαθμίδα. Δικαίωμα για πλήρωση θέσης στην κάθε βαθμίδα να έχει ο γιατρός για 2-3 θητείες ανάλογα τα χρόνια της σύμβασης. ΠΧ για επιμελητής Β'να μπορεί να εργασθεί το πολύ για 10 χρόνια. Μετά να πρέπει αν θέλει να είναι σε νοσοκομείο να διεκδικήσει ανώτερη βαθμίδα. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι σοβαρά και σωστά ανά βαθμίδα. Οταν λήγει η σύμβαση να μετέχει σε νέα κρίση για όποιο νοσοκομείο έχει κενή θέση στη βαθμίδα που μπορεί να πάρει.
    Ολοι οι γιατροί να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου.
    Θα πρέπει το ίδιο να γίνεται και για την ΠΦΥ στις δημόσιες δομές και στα ΚΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη θέση στο ΕΣΥ, θεωρούν οτι την πήραν αξιοκρατικά οι πλείστοι συνάδελφοι; Είναι πρώτη προτεραιότητα η ζωή του ασθενούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή μια τέτοια ανακοίνωση ! Καταρχήν δεν σέβονται τη συνάδερφο τους. Εννοείται ότι το μέτρο είναι σωστό μπράβο για την άμεση αντίδραση.δηλαδη τι έπρεπε να γίνει? Να αφήσει τα κόκαλα της η παθολόγος στο νοσοκομείο? Επίσης καλό θα ήταν να συνδρόμουν σε τέτοιες περιπτώσεις και οι γιατροί των στρατιωτικών νοσοκομείων - μονάδων ειδικά στα ακριτικά νησια. Απαράδεκτη και η στάση του ιατρού που κλήθηκε να συνδράμει στις εφημερίες και βρέθηκε με αιφνιδίως με άδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή