Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει


Στην επικαιροποίηση του κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ ( ΕΚΠΥ) αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας το επόμενο διάστημα.

Στόχος των αλλαγών είναι οι ασθενείς να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Πράγμα για το οποίο δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους συλλόγους ασθενών. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Βασίλης Κικίλιας προς ασθενείς: Με συνέπεια υπηρετούμε πρώτα τον άνθρωπο

Για το λόγο αυτό θα συσταθεί στο υπουργείου υγείας ειδικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει να συγκεντρώνει τις προτάσεις των ασθενών ενώ καμία αλλαγή δεν θα γίνει εάν πρώτα δεν έχουν συμφωνήσει οι ασθενείς.

Πάντως οι αλλαγές που δρομολογούνται στον κανονισμό παροχών θα στηριχθούν στη φιλοσοφία που διακατέχει τον αρμόδιο υπουργό «πρώτα ο άνθρωπος».

Τι αλλάζει

Έτσι ο νέος κανονισμός αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στις παροχές των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, θα ανακατανεμηθούν πιο δίκαια τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς.

Επίσης θα υπάρξει και η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.

Πάντως να σημειωθεί εδώ ότι οι όποιες αλλαγές πρώτα θα δοθούν σε διαπραγμάτευση με τους ασθενείς και μετά θα ψηφιστεί από τον ΕΟΠΥΥ.

4 σχόλια:

  1. Και με το οριο δαπανης ανα ασθενη που κρεμεται σα δαμοκλειος σπαθη , τι θα γινει οεοοο ¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταργείστε τους ελεγκτές ιατρούς στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Βάζουν σφραγίδες για φυσιοθεραπείες, οξυγόνο, επιθέματα και ένα κάρο παροχές χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να ελέγξουν τίποτε. Σε τρομακτικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο δημόσιο πρέπει γιατρός να κάνει έλεγχο χωρίς ουσία. Ταλαιπωρία και για τους γιατρούς, ευθύνη χωρίς αντίκρισμα και ταλαιπωρία των ασθενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε ηλίθια ζώα νομιζετε ότι με το να χορηγείται στους χρόνους πασχοντες ετήσιες συνταγές, τους κάνετε καλό; Ξέρετε πόσοι από αυτούς είναι απολύτως αμελοι και δεν πάνε στον γιατρό παρά μόνο αφού απορρυθμιστουν πλήρως; Χειρότεροι και από τους Ξανθοκηφηνες είστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ-ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή