Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Κ.Μητσοτάκης από το υπ.Υγείας: Τι θα αλλάξω στην Υγεία!

Της Μαρίας Γλένη - HR

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Τις πρώτες εικόνες στο χώρο της υγείας που αποτίμησαν ο Β.Κικίλιας και ο Β.Κοντοζαμάνης περιέγραψαν στον νέο πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων ήθελε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς για τα προβλήματα που βρήκαν στον τομέα της Υγείας αλλά και να προχωρήσει στις πρώτες ανακοινώσεις.Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υποδέχονται τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Ταυτόχρονα ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης ότι οι βασικοί τομείς όπως Υγείας και Παιδεία είναι στις προτεραιότητες του. Γι αυτό άλλωστε και πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας. Λίγο πολύ πάντως οι προτεραιότητες έχουν τεθεί από τον Κ.Μητσοτάκης. 

Μέτρα ασφαλείας με… τετράποδο

Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας όπως είχε προγραμματισθεί.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνει στο υπ.Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Είχε προηγηθεί βέβαια ο έλεγχος του χώρου από άνδρες της ασφάλειας, ενώ τον δικό του έλεγχο έκανε και ο σκύλος της αστυνομίας, ώστε όλα να είναι έτοιμα και χωρίς προβλήματα.Ο τετράποδος… ελεγκτής της ασφάλειας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Ο εκπαιδευτής του τετραπόδου, μετέφερε το σκύλο σε όλους τους χώρους του υπουργείου Υγείας ώστε να …ρίξει το δικό του βλέμμα στα μέτρα ασφαλείας.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στην είσοδο ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπ.Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Στην είσοδο του υπουργείου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι προκειμένου να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό, ενώ οι τρεις άνρες ανέβηκαν αμέσως στο γραφείο του υπουργού Υγείας προκειμένου να συζητήσουν για τα καυτά θέματα της υγείας και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον ειδικό Σύμβουλο και υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο.

Η σύσκεψη κράτησε λίγο παρισσότερο από μία ώρα ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις.
Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας επεσήμανε ότι ενημερώθηκε πλήρως από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του υπουργείου εξυπηρετεί τις ανάγκες. Μάλιστα διατύπωσε την εμπιστοσύνη του ατο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια, ενώ εστίασε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την “ανακούφιση των πολιτών”.

“Από υπουργείο της απελπισίας θα γίνει υπουργείο της ελπίδας” είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα ο νέςο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα έχουμε επιτάχυνση των προσλήψεων στο ΕΣΥ σε νοσηλευτές, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες, ενώ αντίστοιχα θα γίνει η ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να ανοίξουν επιπλέον κρεβάτια.

Βέβαια δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) η οποία είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ μίλησε για επίλυση τόσο των μικρών προβλημάτων στην Υγεία όσο και των μεγαλύτερων, ώστε να υπάρχει ανακούφιση των ασθενών.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο προσωπικό των νοσοκομείων για το οποίο όπως είπε έχει απολύτη εμπιστσύνη. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της κυβέρνησης στην Υγεία, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις.

5 σχόλια:

  1. Όταν διάβασα για τετράποδο ,κάποιος σφακιανός μου ήρθε στο μυαλό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΦΥ! ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ......φανφάρες καλά πάμε ! Αλλά νέα έκδοση .......Ξανθοκηφηνων μου μυρίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον προϋπολογισμό το claw back το rebate τις αμοιβές και τις πλαστές συνταγές τον ενημέρωσε κανείς η θα φάμε στη μάπα μια από τα ίδια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή