Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Αλλάζουν σε χρόνο εξπρές οι ηγεσίες σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Σε χρόνο εξπρές αναμένεται να αλλάξουν οι ηγεσίες στους δύο βασικούς Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στη λίστα του τα ονόματα που θα «παίξουν» στους δύο βασικούς φορείς. Και αυτό διότι φαίνεται πως επιδιώκει να ξεκινήσουν άμεσα και οι θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά και ως προς τα μέτρα που αναμένεται να προωθηθούν.

Ο ΕΟΠΥΥ

Στο γαλάζιο στρατόπεδο ετοιμάζονταν εδώ και καιρό για την επόμενη ημέρα των εκλογών και ήδη έχουν σχεδιάσει τις αλλαγές που θα προωθήσουν στον ΕΟΠΥΥ, λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Η ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσει αμέσως σε αλλαγή των μελών του Δ.Σ., προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί ο Οργανισμός.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Δ.Σ. του Οργανισμού με βάση τις ισορροπίες στα μέλη, ελέγχεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με συνέπεια να προωθούνται και οι αλλαγές που εκείνη επιθυμεί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Τι σχεδιάζει να αλλάξει η ΝΔ! Όλες οι πληροφορίες»

Στη συνέχεια, όπως τονίζουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, θα προωθηθεί αλλαγήτου αντιπροέδρου του φορέα, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται άμεσα με μία απλή υπουργική απόφαση και όχι με έγκριση από τη Βουλή, όπως προβλέπεται για τον πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει – με βάση τους σχεδιασμούς της ΝΔ – ειδική ρύθμιση/τροπολογία που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο θέσεων Αντιπροέδρων. Ήδη τα πρόσωπα που θα αναλάβουν έχουν «κλειδώσει» λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Σε ότι αφορά στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ήδη τα επόμενα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με δύο πρόσωπα που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Υγείας προκειμένου να συμφωνηθεί ή όχι μία τοποθέτησή τους στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Πάντως βέβαιον θεωρείται ότι η ΝΔ θα επιδιώξει άμεσα και με διαδικασίες εξπρές να τροποποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού ώστε ο νέος επικεφαλής να διαδραματίσει βασικό ρόλο μετά και την κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ΕΟΦ

Αντίστοιχες αλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να γίνουν και στον ΕΟΦ ώστε να δοθεί ένας πιο κεντρικός ρόλος στον οργανισμό για την πολιτική του φαρμάκου. Άλλωστε η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, ώστε να επέλθει η ισορροπία ανάμεσα στα ελληνικά γενόσημα φάρμακα και τα πρωτότυπα.

Ήδη πρόσωπο που γνωρίζει καλά τον τομέα του φαρμάκου, λένε πηγές του HealthReport.gr, έχει προταθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει τη θέση του Προέδρου. Σχετική συνάντηση προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες, ενώ φαίνεται πως Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνηςκυρίως, συμφωνούν με την επιλογή αυτή.

4 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι να αλλάξουν πολυ συντομα οι Υπεαρχες και οι Διοικητές των Νοσοκομειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι η μεγιστη ξεφτιλα και ντροπη αυτου του κρατους καθε κυβερνηση να αλλαζει καθε φορα που αλλαζει αυτη ολο το κρατος.Θα επρεπε καποτε το κρατος να προσλαμβανει ανθρωπους με αξιολογηση και επι θητεια και οχι επι κυβερνησης.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ οτι θα έπρεπε να γίνεται ένα είδος ΑΣΕΠ με καθορισμένα κριτήρια για κάθε θέση και να υπάρχει σύμβαση με θητεία, Ετσι θα λειτουργούσε το κράτος ,ακόμα και χωρίς κυβέρνηση, όπως έτυχε να δούμε σε κάποια κράτη που καθυστέρησε η διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων.
      Αλλά εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογική και πολιτικός πολιτισμός. Αν τώρα επιτέλους το καταλάβουν θα πρέπει να το εφαρμόσουν. Κάποιος πρέπει να θέσει τι θέμα.

      Διαγραφή