Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: Συνάντηση στο υπουργείο με Κικίλια – Κοντοζαμάνη



Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην “ατζέντα” της νέας κυβέρνησης σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κονταζαμάνη, στη 13:00 το μεσημέρι στο υπουργείο.

Healthpharma.gr

Αμέσως μετά τη συνάντησή του στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αριστοτέλους για να πραγματοποιήσει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τους υπουργούς του για τις διαπιστώσεις σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητας τους, δίδοντας κυβερνητικές κατευθύνσεις για την επόμενη ημέρα.

Δράσεις του υπουργείου Υγείας

Βασικοί στόχοι του υπουργείου είναι η αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας, η σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση στην υγεία, η ενημέρωση και πρόληψη για όλους και οι ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για όλους.

Ανάμεσα στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν από το υπουργείο Υγείας προβλέπεται η εφαρμογή του νόμου κατά του καπνίσματος και η εντατικοποίηση των ελέγχων. Στους ελέγχους θα εμπλέκεται πιο ενεργά η αστυνομία, καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

Οι στόχοι για το υπουργείο – Β. Κικίλια:

Ενημέρωση και πρόληψη για όλους Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για όλους
Αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας
Σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου
Σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση στην υγεία

Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες και προσλήψεις νοσηλευτών βλέπει το υπουργείο

→ Αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, εντατικοποίηση των ελέγχων με μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

→ Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο

→ Ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.)

→ Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες

→ Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ.)

→ Ατομικό ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας για την καλύτερη διαχείριση της υγείας μας και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

→ ‘Αμεση θεσμοθέτηση διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εισαγωγών στα νοσοκομεία.

→ Ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών για λιγότερη ταλαιπωρία, εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για όλους.

→ Προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.

→ Ενίσχυση των νοσοκομείων με:  1.500 ειδικευόμενων νοσηλευτών ετησίως με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σήμερα  2.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε βάθος 4ετίας.

→ Δραστική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων με αυστηρή εφαρμογή των διεθνών οδηγιών. Ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και έλεγχο συμμόρφωσης προβλέπονται στην ατζέντα του Β. Κικίλια. Ενδεικτικά συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας από τους Θεσμούς. Εφαρμογή συστήματος κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία. Στόχος 30% κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και 40% στα μέσα του 2022.

4 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.....ΤΑ ΒΑΡΗ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε τους Ξανθοκηφηνες ακολουθούν ......Δεξιοκηφηνες ! Πέρα από ......εκθέσεις ιδεών τίποτα και αυτοί ! Και βέβαια ......τσιμουδια για λεφτά !

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΑΦΟΥ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ?ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΑΣ ΤΣΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ CLAW BACK ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018 ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Ειδικευομενοι νοσηλευτές , δηλαδή πάλι τζαμπατζιλικια ! Τι δες Γιαννημ τι πάντα ! Και βέβαια θα πλένουμε τα χέρια !!! Τέτοια προγράμματα ο Βαρδαηλιθιος σας έφτιαχνε 50 σε ένα απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή