Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ογκώδης η δικογραφία για τις ιδιωτικές κλινικές

Πάνω από 6.000 σελίδες η δικογραφία που σχηματίστηκε από τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών για τις ιδιωτικές κλινικές. Σήμερα ζητούν παράταση οι δικηγόροι των 33 Ιδ. Κλινικών.


Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικότητα, μας λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός οι περισσότερες από τις 6.000 σελίδες που είναι η δικογραφία που σχηματίστηκε από τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών που ασχολήθηκαν με τις υποβολές των ιδιωτικών κλινικών για το έτος 2013. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε από τις 6 ελεγκτικές εταιρείες το 2014.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον παράγοντα του κλάδου, μας ανέφερε ότι οι δικηγόροι των 33 ιδιωτικών κλινικών της Αττικής που έχουν κλήθει από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στις 15/7/2019 πρόκειται να ζητήσουν σήμερα παράταση.

Το θέμα κατά τον ίδιο είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει εγείρει πλήθος ερωτημάτων ως προς την νομιμότητα των ελέγχων, ως προς την ειδικότητα των γιατρών που πραγματοποίησαν τους ελέγχους και απέρριψαν περιστατικά άλλης ειδικότητας, αν ήταν γιατροί ή πτυχιούχοι άλλων σχολών υγείας, όπως φαρμακοποιοί, κτηνίατροι κ.λπ., αν μπορεί να απορριφθεί μία διάγνωση ή μια νοσηλεία μετά από χρόνια από την οθόνη του υπολογιστή και όχι ζωντανά και όταν μπορεί ο ασθενής να έχει πεθάνει. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα εν λόγω παραστατικά έχουν την υπογραφή και την έγκριση του ελεγκτή γιατρού του ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο....

Με κακουργήματα αντιμέτωπες ιδιωτικές κλινικές

Tην ίδια στιγμή, με ποινικές κυρώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς όπως ορίζει ο νόμος αν η περικοπή στο σύνολο των υποβολών του έτους ξεπερνά τις 120.000 ευρώ αυτόματα θεωρείται κακούργημα-απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου. Αν το ποσό είναι μέχρι 119.000 ευρώ το αδίκημα θεωρείται πλημμέλλημα.

"Τελικώς αντί να βλέπουμε το δάσος βλέπουμε το δέντρο. Κοινώς αντί να υπηρετούμε την υγεία, υπηρετούμε την γραφειοκρατία. Χάνουμε την ουσία των πραγμάτων που είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η τόνωση των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών προς όφελος του ασθενή" καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου