Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Υποχρεωτικά υπεύθυνοι οι γιατροί για τον φάκελο υγείας των ασθενών! Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την υποχρεωτική ενεργοποίηση όλων των γιατρών της χώρας για τη συμπλήρωση του φακέλου υγείας των ασθενών, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Δημόσια Υγεία. Ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ αμέσως μετά θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο Κικίλια με το οποίο ανασυγκροτείται όλο το σύστηµα της δηµόσιας υγείας, εκτός από δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που προβλέπει για όλους τους πολίτες ανάλογα την ηλικία τους, περιγράφει και χαρτογράφηση όλων των πιθανών κινδύνων υγείας των πολιτών µε βάση τη συμπεριφορά που ακολουθούν και τον τρόπο ζωής τους.

Γι’ αυτό και θα ενεργοποιηθούν όλοι οι γιατροί της χώρας, τόσο οι οικογενειακοί όσο και εκείνοι της πρώτης επαφής, ώστε να ξεκινήσουν να καταγράφουν τα προβλήματα που πιθανώς να αντιμετωπίσουν στο µέλλον οι πολίτες µε βάση τις συνήθειές τους (κάπνισµα, αλκοόλ κ.λπ.).

Ο ιατρικός φάκελος

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr µε τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όλοι οι γιατροί της χώρας (οικογενειακοί αλλά και αυτοί της πρώτης επαφής, ανεξαρτήτως ειδικότητας) θα είναι υποχρεωµένοι να δηµιουργήσουν τον ατοµικό ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε πολίτη.

Για όσους πολίτες διαθέτουν ήδη φάκελο (περίπου 1,5 εκατ. πολίτες), αυτός θα ενισχυθεί µε τα επιπλέον στοιχεία και τις συνήθειές τους, ώστε να µπορούν να εκτιµηθούν οι κίνδυνοι για καθέναν ξεχωριστά. Μέχρι σήµερα ο ατοµικός ηλεκτρονικός φάκελος περιείχε µόνο ιατρικά δεδοµένα των ασθενών, ενώ πλέον θα προστεθούν και όσα µπορούν να αποβούν µοιραία για τη ζωή τους, όπως είναι οι κακές συνήθειες.

Τα δεδοµένα θα προστατεύονται πλήρως µε το απόρρητο, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως άλλωστε προβλεπόταν και σε περσινό νοµοσχέδιο της προηγούµενης κυβέρνησης. Διαβάστε ΕΔΩ τι προέβλεπε το προηγούμενο νομοσχέδιο: “Υποχρεωτικός για ασθενείς και γιατρούς ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Τι θα περιλαμβάνει”

Μόλις γίνει η χαρτογράφηση όλων των πολιτών της χώρας, θα ξεκινήσει η προσωποποιηµένη ενηµέρωση για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ακόμη και με sms στα κινητά.

9 σχόλια:

  1. Να στε σίγουροι......καφροι του ΥΠΥΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά στο ......δεκαλενταλεπτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες αυτές οι.....Ξανθομπουρδες, ενώ όπως θα θυμάστε μας ειχε πρήξει ο......spiderman ΞανθοΚικιλιας με τις.....800 προσλήψεις ΟΙ των.....1300 ψωρο€ που θα έλυναν το πρόβλημα! Προφανώς οι νέοι γιατροί σηκωσαν το......κιλτ τους και έδειξαν στα ζώα του ΥΠΥΓ τα.....φρύδια τους για τις πενταροδεκαρες που δίνουν στον ιατρό! Τώρα θέλουν εμείς οι.....Ειδικοί να τους κάνουμε τον ......ΟΙ!!! ΚΑΝΕΙΣ συνάδελφοι να μην ασχοληθεί ΚΑΙ με αυτήν την αγγαρεία που ΔΕΝ είναι δουλειά μας! Να παράγουν από τα πλεονάσματα που διαφημίζουν και που μοιραζουν στα κομματοσκυλα τους ,να πληρώσουν αξιοπρεπώς τους γιατρούς για να έχουν ΟΙ ! Τόσο.....απλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο συνάδελφε 2.49 , λεφτά έχουν ας πληρώσουν αξιοπρεπώς και ας αφήσουν κατά μέρος τις ξανθομαδουριές

      Διαγραφή
  4. Και ποιος θα τα κάνει όλα αυτά;
    Τι πίνετε ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνήθεια να ψηφίζουμε άεργους χαμηλής νοημοσύνης πολιτικούς που μετά γίνονται υπουργοί Υγείας, θα περιλαμβάνεται στις κακές συνήθειες; Διότι αυτή η πολύ κακή συνήθεια μπορεί "να αποβεί µοιραία για τη ζωή μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΑΝΘΟΚΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΠΟ-ΠΑΙΡΝΕΙ (ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΝ ΔΙΝΗ!): ΑΥΤΑ ΧΑΖΟΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑΒ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ? ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν κουνάω ούτε τα φρύδια μου,τι θα μου κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ !ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή