Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική για 200.000 συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πάντως δεν έχει αποκλείσει την περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και της μηχανογραφικής επεξεργασίας (ΚΜΕΣ).

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την καταγγελία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για 200.000 συνταγές ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρ' όλο που φέρουν ημερομηνίας έκδοσης το Σεπτέμβριο. Στόχος είναι είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και αν τίθεται θέμα ζημιάς του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη διενεργείται διοικητική έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος του οργανισμού Λ. Παπαγεωργόπουλος. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πάντως δεν έχει αποκλείσει την περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και της μηχανογραφικής επεξεργασίας (ΚΜΕΣ) ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου έχει υποστηρίξει πως πρόκειται για τεχνικό λάθος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου