Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ»

Με εκπροσώπους φαρμακοποιών συναντήθηκε ο Βενιζέλος


«Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ»Με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπροσωπεία προέδρων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, οι κ.κ. Κρεμαστινός, Σαχινίδης, Γρηγοράκος, Κεδίκογλου και Κουτρουμάνης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εξέθεσαν τα προβλήματα που οδήγησαν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα αυτά συνδέονται με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα τον διακανονισμό των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί την σπονδυλική στήλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι αυτονόητο ότι η χρηματοδότησή του κατά προτεραιότητα είναι σταθερά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που είναι ο θεμελιωτής του ΕΣΥ.

Πέρα από την αντιμετώπιση των αμέσων εκκρεμοτήτων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σχήμα δημοσιονομικής διαχείρισης των δαπανών υγείας που θα συγκεντρώνει τη συνολική εικόνα των σχέσεων Δημοσίου-Φαρμακοποιών-Φαρμακευτικών εταιριών.

Για την αντιμετώπιση των ανοικτών ζητημάτων, το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους συναρμοδίους υπουργούς.

ΝΕWSBEAST.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου