Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Σπυρόπουλος ετοιμάζεται να παίξει και τα ρέστα του ΙΚΑ

Το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΙΚΑ στο εθελοντικό προγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Δημοσίου εξετάζει ο διοικητής του ΙΚΑ Ρεβέρτος Σπυρόπουλος. Η απόφαση του να εξετάσει το θέμα έχει ήδη προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις καθώς τα ομόλογα αυτά είναι ότι περίσεψε από το PSI+ και αν τα δόσει οι απώλειες για το ΙΚΑ θα ανέλθουν σωρευτικά στο 90% των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Αν τώρα αναλογιστεί κανείς τις ζημιές από τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο και τους τόκους που δεν εισέπραξε από την διαχείρηση των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα έξοδα φύλαξης και διαχείρισης που πλήρωσε το ίδρυμα τότε το μέγεθως της καταστροφής είναι ολοκληρωτικό.

Αν τελικά συμμετάσχει το ΙΚΑ στο πρόγραμμα θα αποκτήσει μια περιορισμένη βραχυχρόνια ρευστότητα η οποία θα εξανεμισθεί σύντομα καλύπτοτνας τρύπες και εξιλφώντας οφειλές του απέναντι σε ασφαλισμένους, φαρμακευτικές και μέρος των εσωτερικών δανείων.

Όπερ σημαίνει ότι το Ταμείο θα οδηγηθεί σε ντε-φάκτο κατάρρευση και οι συντάξεις θα περικοπούν περαιτέρω με βασει το νέο τύπο υπολογισμού τους και τις οικονομικές δυνατότητες του ΙΚΑ.

SOFOCLEOUSIN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου